Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

L'Ajuntament activa la Comissió d'Emergències davant l'alerta de pluges persistents en Riba-roja

El consistori estableix un protocol d'actuació per a minimitzar l'impacte de la borrasca en l'àrea industrial

21 de març de 2022

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha convocat aquest migdia a la Comissió d'Emergències per pluges per a previndre els possibles efectes de la borrasca que afectarà a Riba-roja de Túria durant els pròxims dies. Raga s'ha reunit amb els responsables polítics i tècnics de les àrees afectades per a coordinar les accions amb la finalitat de minimitzar l'impacte de les fortes pluges i poder afrontar amb garanties qualsevol emergència que puga sorgir, especialment en la zona industrial.

Els treballs se centren ara a mantindre la neteja dels embornals, tant de la Reva com del Oliveral i controlar el nivell de la Rambla de Poyo, on actuaran de barrera les portes antiretorno. Els efectius controlaran també la bassa del Parc Logístic (PLV), per a garantir que absorbisca correctament les aigües. En aquest punt s'ha realitzat recentment una intervenció comunicant aquesta bassa amb la del Oliveral per a evitar desbordes.

La interconnexió de les canonades de la xarxa de pluvials i la col·locació d'embornals i tragaderas per a augmentar la seua entrada d'aigua als carrers L, G, Mallorca, Jacarandas, Llevant, i Fusters, permetran optimitzar funcionament hidràulic de la zona, com ja actuara en episodis de pluges anteriors. Una altra de les accions realitzades per a evitar inundacions va ser drenar la bassa al Parc Logístic (PLV), augmentant el seu calat i facilitant així l'absorció d'aigües.

La Policia Local ha establit una sèrie d'itineraris alternatius, amb la finalitat d'evitar problemes de trànsit en el cas que fóra necessari. Aquesta situació podria veure's agreujada per l'actual mobilització dels transportistes. Per a evitar un impacte major, s'ha facilitat la informació a totes les empreses del polígon.

En el nucli urbà, s'ha actuat en el Barranc dels Moros, a l'altura del Centre de Salut i de l'Auditori per a controlar els desbordes. Així mateix, s'estan controlant les cobertes d'edificis públics que puguen veure's més afectades.

Les previsions apunten que la borrasca  situada en la zona del Golf de Cadiz continuarà afectant la província de València i a causa de la interacció entre els vents humits de l'est-sud-est i l'orientació de les serres i les valls, en el nord de la Comunitat Valenciana i en l'extrem sud de Tarragona, podrien acumular-se més de 300 l/m² entre el dimarts i el dissabte de la setmana que ve.

Amb l'avanç d'aquesta nova depressió en altura cap a l'est, també en altres punts del país els registres podrien ser d'entitat. Segons el nostre model, la probabilitat de superar els 150 l/m² en els pròxims 10 dies és alta en el nord d'Alacant i sud de València,

L'Ajuntament disposa d'un servei d'informació meteorològica actualitzada a través de l'enllaç http://inforatge.com/meteo-ribarroja.