Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Els tres Reis Mags arribaran a Riba-roja en tricicles per a conscienciar de l'ús d'energies respectuoses amb el medi ambient

L'ajuntament pretén visibilitzar la necessitat d'usar transports nets.

'FESTES, PATRIMONI I TURISME' 3 de gener de 2020

La Cavalcada de Reyes del pròxim diumenge de Riba-roja de Túria comptarà amb una novetat important ja que els tres reis arribaran a la localitat en bicicletes del model tricicle per a visibilitzar a la societat sobre la necessitat d'utilitzar mitjans de transport sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. L'ajuntament aposta per l'esport com a mitjà de transport i renuncia a l'ús d'animals en l'arribada de les seues majestats.

La decisió de les Regidories de Festes, Patrimoni i Turisme de Riba-roja de Túria busca conscienciar especialment als veïns en la necessitat d'utilitzar mitjans de transport nets i sostenibles que no emeten diòxid de carboni (CO₂) a l'atmosfera i, per tant, contribuïsquen a respectar el medi ambient i l'entorn natural com a forma directa per a preservar l'ecosistema actual.

D'aquesta forma, els tres Reyes que participaran diumenge que ve en la tradicional cavalcada acudiran en tricicles al repartiment de regals als xiquets i les xiquetes de la localitat en una desfilada multitudinària que s'iniciarà a les 17.30 hores des del parc de la Pinada i que recorrerà, a continuació, les principals vies i carrers del nucli urbà fins a desembocar en la Plaça de l’Ajuntament; Avinguda de la Pau, Carrer Sanchis Guarner, carretera de Vilamarxant, carrer del Moll, Plaça de l'Estació, carrer Salvador Bigorra, carrer major i Plaça de l'Ajuntament El dispositiu encarregat de l'organització de l'esdeveniment arriba a les 300 persones entre voluntaris i efectius de la policia local.  

Les apostes ecològiques i verdes de l'actual equip de govern de Riba-roja de Túria ja van tindre el seu inici l'any passat quan els tres Reyes participants en la desfilada i la cavalcada van fer la seua entrada en la plaça a peu, acompanyats dels patges reials i els seus ajudants pels principals carrers del municipi, precedits per Transformers que van fer les delícies dels assistents.

En aquesta ocasió, la cavalcada tindrà en els “Super Herois” als protagonistes principals d'una desfilada tematitzada en aquests personatges i en el qual participaran, a més, diversos col·lectius festius i entitats i associacions com a Moros i Cristians, Fadrins, les Falles i la Junta Local Fallera, entre molts altres, que prendran part en un dels actes més multitudinaris del Nadal de Riba-roja de Túria. Està previst que, després de recórrer els principals carrers del nucli urbà, la comitiva desemboque en la citada Plaça de l'Ajuntament.

A més, cal destacar que Mary Poppins serà l'encarregada d'entregar a l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, la clau mestra de la localitat que, a continuació, el munícipe donarà als tres Reyes que, arribats sobre els citats tricicles, accediran al balcó de la casa consistorial des del qual saludaran al públic assistent –xiquets i adults- per a, més tard, realitzar el repartiment de joguets a totes les vivendes.

L'ús dels tricicles en l'edició d'enguany se suma a altres novetats i modificacions que durant els últims anys s'han realitzat per l'actual equip de govern de la localitat. Així, del repartiment de joguets durant la cavalcada que es realitzava anteriorment s'ha passat al llançament, únicament, de caramels durant tot el trajecte. El repartiment de joguets es va suprimir d'arrel. A més, s'ha prohibit la participació de regidors del govern o de l'oposició de Riba-roja de Túria durant la cavalcada per a evitar una politització de la mateixa o un possible ús partidista.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquesta cavalcada “té un eix fonamental en l'ús de transports respectuosos amb el nostre entorn, per això aquest acte festiu és molt important per a visibilitzar aquest problema que hem d'afrontar entre tots i contribuir des de cada instància en la mesura de les nostres possibilitats, institucions i societat civil; es tracta d'una cavalcada austera en el seu plantejament en la qual els nostres veïns sempre responen encomiablement”.