Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja convoca una concentració de repulsa a la guerra i suport a la comunitat ucraïnesa

La Junta de Portaveus acorda elaborar una declaració institucional unànime.

28 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja convocarà a la població a una concentració a les portes del consistori dijous que ve 3 de març en senyal de suport al poble ucraïnés. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus realitzada aquest matí, a fi d'avaluar possibles accions de repulsa a la brutal guerra d'Ucraïna.

Els grups polítics han condemnat de manera enèrgica i rotunda els atacs perpetrats en diverses ciutats ucraïneses, així com el desplegament militar desencadenat pel govern rus i totes les conseqüències d'ell derivades.

En la trobada de portaveus s'ha acordat elaborar una declaració institucional “que condemne la gravetat dels fets esdevinguts, que inclouen la violació de la legalitat internacional, la mort de civils i de personal militar, a més del risc d'empitjorament, del conflicte”.

A més l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'adherirà a “la iniciativa de la Generalitat Valenciana per a oferir i prestar ajuda i el refugi necessari en resposta al vessant humanitari del conflicte, atesa la ciutadania ucraïnesa víctima d'aquesta agressió i fent costat a les empreses afectades”.

En el text, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria “insta el govern hongarés a donar tracte igualitari a tots els refugiats de l'agressió russa a Ucraïna, independentment de la seua nacionalitat, en els seus passos fronterers”, en el seu defensa de la pau i des d'una aposta pel dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides i dels principis fundadors de la Unió Europea.

A fi de mostrar el suport institucional, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga té previst citar en les pròximes hores als 38 veïns i veïnes ucraïneses per a manifiestar-los la seua solidaritat amb les seues famílies, oferint tota l'ajuda i col·laboració que siga possible, en coordinació amb el govern autonòmic. Així mateix, els convidarà, en nom de la corporació municipal, a participar en la concentració del pròxim dijous.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït “el talant dels grups polítics i el suport a qualsevol acció de col·laboració humanitària i suport als ciutadania ucraïnesa, especialment als qui resideixen en el nostre municipi i s'ha mostrat favorable a la unitat en qüestions de drets humans i seguretat internacional.”

La declaració institucional serà ratificada pel ple que se celebrarà dilluns que ve 7 de març.