Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

150 persones de Riba-roja reben diàriament el servei de càtering municipal en les seues llars

El 40,4% dels usuaris i usuàries perceben el servei de manera gratuïta.

'POLITIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 13 d'abril de 2023

La prestació del servei de càtering municipal els 365 dies de l'any ha sigut una de les novetats més destacades del nou contracte de servei de càtering municipal, que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va adjudicar al desembre del passat any, per un import de 1,2 milions d'euros. L'ampliació del servei als set dies de la setmana respon a un compromís del govern municipal per a atendre la sol·licitud per part d'algunes famílies que necessitaven d'aquesta prestació els set dies de la setmana.

La freqüència del servei amb caràcter ordinari és de dilluns a dissabte de 13 a 15 hores. No obstant això es va incloure, de manera extraordinària, els diumenges i festius a la mateixa hora, per a aquelles persones que ho sol·licitaren, prèvia revisió de la sol·licitud per part dels tècnics municipals. A més s'ha inclòs la figura d'un nutricionista, per a garantir que els menús s'ajusten a les necessitats de cada usuari i usuària, atenent criteris mèdics.

Per primera vegada, el consistori ha inclòs en les bases reguladores que regeixen el contracte una revisió dels ingressos de les persones beneficiàries, amb una gratuïtat per a aquells casos que perceben menys de 900 euros mensuals. Així, un total de 61 persones reben actualment en les seues llars el servei d'àpats municipal sense cap cost, la qual cosa suposa el 40,40% de les 150 persones beneficiàries.

Un 33,77%, els ingressos del qual oscil·len entre els 900 i els 1.200 euros, paguen tres euros, el 17,22, que percep entre els 1.200 i els 1.500 abonen quatre euros diaris, el 4,64% paguen 5,5 euros i tan sols un 3,97% (6 persones) amb ingressos superiors als1.800 euros al mes paguen 6,75 euros.

El servei de càtering municipal s'inclou en la carta de serveis municipals que el consistori presta especialment a les persones majors, persones amb dependència i/o diversitat funcional, empadronades a Riba-roja de Túria, a fi de proporcionar una alimentació adequada i previndre així de trastorns de salut derivats d'una alimentació deficient. Aquestes persones han de tindre establida la residència en el municipi almenys els sis mesos anteriors a la sol·licitud, estar al corrent de les obligacions tributàries i satisfer l'abonament del servei estipulat. A més han de presentar dificultats per a satisfer, per si mateixes, activitats relacionades amb la seua alimentació diària.

D'aquesta manera, través d'aquest menú diari, s'aconsegueix que els usuaris i usuàries guanyen una major autonomia i desenvolupament personal, contribuint a una millora en la qualitat de vida d'aquestes persones.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha ressaltat, ‘els nous criteris establits en el contracte atenen una millora en la prestació del servei, tant en la qualitat com en l'atenció als col·lectius més vulnerables, la qual cosa repercuteix en una major satisfacció de les persones usuàries i les seues famílies”.