Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament entrega les claus de deu nous horts urbans en la Reva

Un total de 20 famílies s'han beneficiat d'aquesta iniciativa fins hui.

'AGRICULTURA' 31 de gener de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha fet lliurament de deu nous horts urbans en Residencial La Reva. Amb aquests són ja 20 les famílies que s'han beneficiat de la iniciativa.

Cada hort té una dimensió aproximada de 25x20, uns 55 m² i disposen de presa d'aigua, tancat perimetral i una porta d'accés individual. A més la zona de cultiu té fàcil accés i una zona d'aparcament pròxima per a afavorir als concessionaris que puguen descarregar els materials per al seu treball. Estan dividits en quatre zones i s'ha habilitat un espai comú en el qual s'ha instal·lat una caseta per a ferramentes, una pèrgola, dos bancs de pícnic i dos compostadores.

Els primers deu horts es van entregar fa uns mesos i els seus propietaris ja han cultivat producte de temporada com a carxofes, coliflor, faves o tomaques, entre altres, ja que no està permés el cultiu de fruiters, amb motiu de la temporalitat de la cessió que no supera els dos anys.

Els horts tenen com a finalitat la integració de persones majors, joves en edat escolar i altres col·lectius, a través de l'agricultura.

“A través d'aquesta iniciativa pretenem dinamitzar aquesta zona degradada i fomentar l'autoconsum de productes mediterranis, recuperant la varietat hortícola tradicional del nostre territori”, assegura el regidor d'Agricultura, José Luis Ramos qui ha matisat, “en breu disposarem de noves zones per al cultiu a València la Vella i Masia de Traver".

La iniciativa municipal va ser recolzada per unanimitat de tots els grups polítics, i pretén estendre's al màxim de terreny públic, al voltant de 10.000 metres quadrats.

Segons estableix l'acord plenari en cadascuna de les zones del terme municipal es destinarà un 50% dels horts a particulars, un altre 30% a aturats o amb el risc d'exclusió social, un 10% per als col·legis i, finalment, el restant 10% per a les associacions municipals. Per a l'adjudicació, s'estableix el requisit de ser resident en Riba-roja, estar empadronat un mínim d'un any i es tindrà en compte la proximitat dels horts a l'habitatge dels demandants.

Entre els objectius que persegueix la iniciativa municipal destaquen el foment d'una alimentació sana i saludable, crear espais lliures alternatius en contacte amb la naturalesa, oferir un espai d'esplai i activitat, recuperar espais inutilitzats o desaprofitats, cultivar aliments a les persones demandants d'ajuda social, implicar el govern local i als ciutadans en la conservació de la biodiversitat i el foment de la participació ciutadana i desenvolupament sostenible.

D'altra banda, queda prohibida la venda dels productes cultivats, es revocarà l'adjudicació per l'abandó de més de 3 mesos, les parcel·les hauran d'estar netes i conservades, obligació d'utilitzar sistema de reg a manta, prohibició de l'ús de productes fitosanitaris o abonaments químics i la presència d'animals o bestiar a l'interior dels horts.