Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Ajuntament, PLV, empresaris i transportistes demanaran a la Politècnica que estudie una solució tècnica per a evitar els col·lapses del polígon

L'alcalde posa sobre la taula la necessitat d'establir un full de ruta que atenga les necessitats de tots els agents.

'TRANSPORT I POLIGONS INDUSTRIALS' 9 d'abril de 2019

La XVII Assemblea General Ordinària de l'Entitat Urbanística de Conservació del Parc Logístic de València, a la qual ha assistit l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i els regidors de Polígons Industrials i Transports, José Ángel Hernández i Rafa Gómez Sánchez, respectivament, ha acordat traslladar a la Universitat Politècnica que realitze un estudi tècnic per a solucionar l'actual col·lapse de trànsit que pateix aquesta zona del polígon de Riba-roja.

El problema dels embossos de camions que es produeixen a determinades hores en els accessos al depòsit de contenidors del PLV i que generen gran malestar entre els transportistes, continua sent una preocupació per a Ajuntament, PLV, associacions de transportistes, empresaris i Port de València.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ja va convocar a les parts el passat 26 de març a fi de mediar i aconseguir un acord que posara fi a la problemàtica que va portar a la convocatòria de mobilitzacions pel col·lapse de contenidors del Port de València.

Com a conseqüència de la reunió, l'Associació de Transportistes, Transcont va anunciar la desconvocatoria dels aturs, previstos per a finals de març i principis d'abril.

En la reunió es va acordar reprendre la proposta de la 4a Mesa de Treball que consistia en una solució provisional (i reversible en el cas que els problemes de cues no es vegen efectivament minimitzats) per a realitzar un canvi de sentit en un tram de l'avinguda Port de Castelló del PLV.

Per a materialitzar este canvi, cada un dels agents implicats havia d'assumir una part dels treballs. EVha va valorar econòmicament el que suposava este canvi de trànsit i les obres que comportaven i es va comprometre que, en cas d'aprovar-se en la Junta de l'Entitat Urbanístiques de Conservació del PLV, es faria càrrec de l'execució d'aquestes. Per part seua, l'Ajuntament de Riba-roja assumiria les despeses relatives a senyalització vertical i horitzontal.

Pel que respecta a les empreses que gestionen els contenidors, havien d'assumir les despeses de les noves entrades o eixides i, en cas de ser necessari, la reorganització dels contenidors dins de les seues pròpies bases.

Finalment aquesta proposta, no ha comptat aquest matí amb el suport d'una de les empreses més importants de contenidors instal·lades en el PLV,  que l'ha considerada “inviable”, ja que afectaria en gran manera el seu actual funcionament dins de la instal·lació.

Després de la reunió, l'alcalde de Riba-roja ha declarat la predisposició de l'Ajuntament “per continuar treballant en col·laboració amb els agents implicats per a buscar una solució que acontente a totes les parts, transportistes, logístics, PLV i depots”. En este sentit, Raga considera important “la redacció d'un estudi rigorós per part de la Universitat, que marque les solucions a mitjà i llarg termini”.