Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Ajuntament i Unió de Llauradors subscriuen un conveni per a desenvolupar un projecte d'agricultura ecològica en la finca municipal de Les Paretotes

Els productes cultivats es distribuiran en els col·legis del municipi a través del programa d’alimentació saludable ‘Del camp al col·le’.

'AGRICULTURA' 8 de juny de 2017

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, han subscrit este matí un conveni de col·laboració a través del qual esta entitat assumirà l’explotació de la finca municipal de Les Paretotes, una explotació agrícola de 6 hectàrees ubicada en la zona de Monte Alcedo.

El projecte de Les Paretotes, de caràcter transversal, arreplega els àmbits d’agricultura ecològica, la formació i l’eficiència energètica i està emmarcat dins del programa municipal de dinamització de Riba-roja a través del paisatge, EcoRiba.

El pla establix diverses línies d’acció, la producció ecològica a través d’agricultors locals, la formació especialitzada, l’eficiència energètica i la reforestació del Parc Natural del Túria a través de vivers propis, que possibiliten la producció de planta autòctona.

El secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel  ha destacat la labor de l’Ajuntament a l’hora de promoure i difondre la conveniència de consumir productes més saludables procedents de l’agricultura ecològica.

Mampel ha  recordat ‘a Europa hi ha un 20% de producció ecològica i ací a Espanya anem molt retardats, ja que no arriba a 400 hectàrees de cultiu d’hortalisses a la Comunitat Valenciana’

En esta línia ha destacat ‘hem d’avançar i fer cultura i educació de cara a la societat perquè consumisquen productes més saludables. En esta finca podrem treballar junt amb l’ajuntament i crear esta cultura i educació de l’aliment lligat al territori i crear varietats autòctones’

A través de la firma d’este conveni, l’Ajuntament posa en valor una important zona agrícola. ‘Hem iniciat conversacions amb la Universitat Politècnica perquè els estudiants d’Enginyeria Agrònoma realitzen els graus i postgraus en esta finca, a més, a més de la part destinada per a la producció ecològica i formativa per part de la Unió i la que en un futur estiga dedicada a la reforestació de vivers d’espècies autòctones del Túria’, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

Raga ha destacat el treball realitzat en matèria ‘d’eficiència energètica de les aigües pluvials de les urbanitzacions com El Molinet, Monte Alcedo, perquè servisca per a regar la pròpia finca, i que existisca la denominada ‘economia circular’, produir, consumir i reutilitzar’ D’esta manera, ha matisat ‘este nou projecte arreplega els tres vessants del projecte Ecoriba,  l’agricultura ecològica, l’eficiència energètica i el camp educatiu’

Amb això es formaran noves fonts d’economia i ocupació, i la relació de la cultura de proximitat és molt important, ja que mengem el que produïm al voltant del nostre municipi, i hem parlat amb els col·legis perquè tot el que es produïsca en esta finca arriba als menjador de tots els centres educatius.