Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja elimina les ajudes per al Càtering Social a les rendes superiors als 1.800 euros al mes

'BENESTAR SOCIAL' 16 de febrer de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà 1'2 milions d’euros al programa de càtering social, repartiment i entrega diària durant els tres pròxims anys amb l’objectiu d’atendre els prop de 145 veïns que actualment estan inscrits en esta iniciativa municipal. El consistori ha introduït algunes novetats respecte d’exercicis passats al tindre en compte a partir d’ara la renda de les persones sol·licitants al suprimir les subvencions públiques per a rendes superiors als 1.800 euros mensuals.

La finalitat principal passa per eliminar l’anterior sistema pel qual tots els usuaris del servei rebien una subvenció amb el menú a un altre sistema que té en compte la rendes de les persones a l’hora de rebre el càtering social. D’esta manera, s’elimina la subvenció anterior i s’aprovarà una taxa pública que permetrà repercutir el cost total.

La nova taxa permetrà augmentar en més d’un 68% el cost del menú que diàriament paguen els sol·licitants pel servei, especialment per a les rendes més elevades ja que fins ara els que ingressaven més de 2.000 euros havien d’abonar 4 euros i des d’ara es rebaixa el barem per a les rendes superiors als 1.800 euros -200 menys que abans- que hauran de pagar el cost total, fixat en 6'75 euros.

L’anterior sistema permetia fixar un preu públic a través del qual els sol·licitants amb ingressos mensuals iguals o inferiors a 1.000 euros havien d’abonar 2'5 euros per menú, els que percebien entre 1.001 i 2.000 euros havien d’aportar altres 3'25 euros i, finalment, els ingressos de més de 2.000 euros mensuals havien de finançar el menú amb el pagament de 4 euros. Este sistema establia subvencions públiques per a tots els trams de renda dels sol·licitants mentres que ara s’eliminen per a aquelles rendes més elevades.  

Des d’ara, la nova modalitat permetrà una major "justícia social" al fixar fins a set trams de rendes de les persones físiques interessades a contractar el càtering diari de dilluns a dissabte que oscil·la com a mínim des d’1 euro el menú per a aquells que ingressen entre 0 i 250 euros mensuals i un màxim de 6'75 euros el menú per a aquells amb percepcions superiors als 1.800 euros al mes. Els ingressos entre el salari mínim interprofessional i 1.000 euros hauran de pagar 3'5 euros el menú i, finalment, altres 5'5 euros per a aquells que obtinguen un sou mensual de 1.501 i 1.800 euros.  

Les modificacions de l’ajuntament passen per obligar el contractista a repartir els menús també en l’època de nadal -fins ara exempta- en horari de dilluns a dissabte inclosos. Els requisits que s’exigiran per a optar al menú municipal són estar empadronat a Riba-roja almenys amb sis mesos d’antelació que podrà ser variat amb un informe de Benestar Social, la necessitat de prestació del servei perquè el sol·licitant viu sol o els seus familiars no poden ocupar-se degudament de la seua manutenció i, finalment, estar al corrent del pagament de les taxes derivades del servei. L’impagament d’una mensualitat derivarà en la suspensió del servei.

L’anterior sistema de subvencions impedia repercutir sobre els menús del càtering social l’impost sobre el valor afegit (IVA) que l’empresa adjudicatària cobrava posteriorment a l’ajuntament i des d’ara el preu de la sala del menjar podrà ajustar-se millor al cost real en els casos de majors rendes econòmiques dels usuaris del pla municipal.

L’equip de govern ha afirmat que les novetats posades en marxa "perseguixen una major equitat i justícia social. Des d’ara els receptors hauran d’ajustar-se a uns barems més justos social i econòmicament".  El govern ha afegit que els menús que es repartiran a través d’este servei tindran en compte les necessitats mèdiques dels demandants amb "menús individuals i saludables" testat i controlat pel personal metge en què es tenen en compte obligatòriament alguns paràmetres com la proximitat al lloc de residència o la impossibilitat de realitzar-se el menjar un mateix.