Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Un programa d'acció integral municipal per al Benestar social

'BENESTAR SOCIAL' 15 de novembre de 2016


La intervenció municipal en els col·lectius més desfavorits contínua sent una de les prioritats del govern local. És competència municipal desenrotllar plans que minoren situacions de risc o exclusió social dels sectors de població de persones majors, família i menors, dona, persones amb discapacitat, immigració i exclusió social. En este sentit, són diverses les accions  dutes a terme per a millorar la qualitat de vida i afavorir la integració social de tots els col·lectius socials.

Oci inclusiu

El programa d’oci per a persones amb diversitat funcional naix a fi de promoure i fomentar el desenrotllament de les habilitats socials d’este col·lectiu, dotant-li d’un espai social i lúdic. Este pla té a més altres objectius com promoure la diversió en un entorn cooperatiu, potenciar el valor de compartir i conviure en grup, afavorir el creixement personal i promoure la comunicació, alhora que pretén evitar les limitacions emocionals imposades per la societat. De dilluns a divendres, en horari de 17:30 a 20:30 hores, els participants realitzen diversos tallers com a psicomotricitat, educació física, pintura inclusiva, taller afectiu-sexual, teatre i expressió corporal i taller de manualitats, entre altres. Activitats que complementen amb una eixida d’oci mensual i una altra trimestral on pernocten fora de casa acompanyats de monitors.

Menjador social

La crisi econòmica ha provocat que el nivell adquisitiu de moltes famílies s’haja reduït substancialment, portant-les a situacions extremes i fins a quedant-se sense recursos per a poder alimentar-se. Cada dia el Centre Social obri les seues portes per a garantir l’alimentació  a les famílies  en risc d’exclusió social, que ni tan sols poden accedir a quelcom tan bàsic com un plat calent de menjar al dia.  Paral·lelament, cada setmana es distribuïxen lots d’aliments proporcionats per importants centres de distribució a les persones més necessitades i es facilita l’accés al Banc d’Aliments de la Pobla de Vallbona a prop de 200 famílies. Informar-se en Servicis Socials (Miguel de Cervantes, s/n).

Formació de Xoc

Prop de mig centenar de persones participen en els  cursos de formació inclòs en el programa de Formació de Xoc, del Pla d’Inclusió Social, impulsat per la regidoria de Benestar Social. A través del nou sistema de contraprestació a les ajudes individuals,  els usuaris  poden triar entre realitzar formació,  o implicar-se en tasques de responsabilitat social i participació ciutadana amb la població. La regidoria de Benestar Social està duent a terme un projecte formatiu dirigit a persones en risc d’exclusió social del municipi, amb l’objectiu d’aconseguir una millora de la qualitat de vida d’estes persones. Estos cursos, totalment gratuïts, són de Salut humana (En Ciutat Jardí), Pre-empleo (en l’Escola d’adults o AU), Habilitats socials (en Ciutat Jardí), Informàtica (en l’Escola d’adults o AU), Cuina mediterrània en àrab (Centre Social), Soldadura bàsica                    (en la Policia), Gestió pública, tràmits i documentació (en l’Escola d’Adults o AU), Hostaleria (en el Centre Social), Curs de Soldadura, Cuina per a persones àrabs i hostaleria.

Repàs Escolar d’inclusió social’ ‘Aprenent Compartint,

De dilluns a divendres des dels col·legis Camp de Túria i Eres Altes, les regidories d’Educació i Benestar Social oferixen als alumnes que ho necessiten classes de repàs escolar a través del programa ‘Aprenent compartint’. Per primera vegada, la iniciativa ha unit al col·lectiu de xiquets amb problemes d’adaptació i provinents de famílies desestructurades, amb la resta d’alumnes, afavorint la seua integració en l’entorn escolar i evitar així el fracàs escolar.  En total, 90 alumnes es beneficien d’esta interessant iniciativa integradora. Les classes de repàs es combinen amb activitats extraescolars, coordinades per monitors, i el sistema de la Comunitat d’Aprenentatge impulsada pel CEIP Camp de Túria.

Intervenció en l’entorn de Ciutat Jardí

En col·laboració amb l’Associació de veïns de Ciutat Jardí, la regidoria de Benestar Social, junt amb la regidoria d’Obres i Servicis, ha realitzat una sèrie d’accions per a millorar el benestar dels veïns d’esta zona. El condicionament del mòdul per a l’ús com a local de l’Associació, el nou parc infantil o l’habilitació de bancs i taules en l’entorn de les vivendes, ha cobert algunes de les demandes dels veïns de Ciutat Jardí. Actualment s’estan duent a terme diverses reunions en els patis veïnals per a normalitzar la convivència entre els veïns de la barriada.