Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Un total de 480 veïns de Riba-roja de Túria reben mensualment ajuda alimentària a través de Benestar Social

Entre 8 i 10 famílies obtenen un lot de menjar diari procedent dels supermercats del municipi.

'BENESTAR SOCIAL' 14 de març de 2018

La crisi econòmica ha provocat que el poder adquisitiu d’una gran quantitat de famílies s’haja vist reduït notablement durant estos últims anys. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Benestar Social, atén cada dia a les famílies desfavorides en situació de pobresa que acudixen als Servicis Socials per falta de recursos. En el primer trimestre d’enguany, un total de 480 veïns i 182 unitats familiars s’han beneficiat d’esta ajuda rebent mensualment aliments proporcionats per l’Ajuntament del municipi. Entre 8 i 10 famílies reben un lot de menjar diari procedent d’excedents alimentaris dels supermercats del municipi, com Lidl i Consum, amb els que l’Ajuntament té subscrit un conveni de col·laboració.

També es repartixen aliments que  procedixen del programa cofinançat pel Fons d’Ajuda Europea per a les persones mes desfavorides (FEAD) i pel Fons Espanyol de Garantia Alimentària (FEGA). “El banc d’aliments és una línia de subvenció que oferix el ministeri d’agricultura i l’ajuntament de Riba-roja s’adherix a ell en la seua labor com a entitat de repartiment. Tots els productes van etiquetats amb el símbol FEGA de tal manera que no es puguen vendre”, explica el regidor de Benestar Social Rafa Gómez.

Els lots proporcionats pels centres comercials i el FEGA estan compostos per aliments de primera necessitat. Entre ells: arrossos, cereals, llegums, lactis, tonyina, pasta, tomaca i bajoquetes en conserva, galletes, fruita en conserva, cacau i oli d’oliva. A més, per a aquelles unitats familiars que tinguen fills menors de tres anys es destinaran productes infantils com a llet en pols i potets. “Estos productes que ens oferix el ministeri d’agricultura els combinem amb les donacions diàries d’aliment perible que se’ns fa diàriament des de supermercats com Consum i Lidl. Els productes es repartixen depenent del nombre de membres que hi haja en cada família”, conta Rafa Gómez.

A hores d’ara, el centre de repartiment es troba, temporalment, en la planta baixa del Centre de Formació de Persones Adultes “La Botaia”, fins que les instal·lacions annexes al reten de la Policia Local siguen habilitades.

A més dels lots de menjar que reben diàriament aquells col·lectius més desfavorits i amb menors recursos, el Centre Social de Riba-roja obri les seues portes a totes aquelles persones i famílies que es troben en situació de pobresa extrema i que ni tan sols poden permetre’s accedir a elemnts tan bàsics com un plat de menjar calent al dia. “Es tracta d’un programa pel qual es garantix l’alimentació bàsica a persones i col·lectius més vulnerables que verdaderament ho necessiten. Aproximadament 10 persones al dia acudixen al menjador social, encara que no són dades exactes perquè varien en funció de la demanda”.

El menjador social obri de dilluns a divendres per a oferir el menjar principal del dia. No obstant això, l’horari pot veure’s modificat segons les necessitats de la població. El menjar que s’oferix en el centre es compon de plats calents i equilibrats amb la mateixa safata que s’utilitza en el servei de càtering. Cal destacar que en determinats casos s’oferirà més d’un aliment. “El menjador social és per a aquelles persones que ho sol·liciten perquè no disposen de cap tipus de recurs. Ho demanen, els porten el menú i ells vénen a menjar al centre social. Una vegada se’ls concedixen ajudes econòmiques ja no acudixen al menjador social perquè no ho necessiten. Açò és com una ajuda d’emergència dirigides a casos extrems” expressa el regidor de Benestar Social.