Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El II Cicle Bandístic 'Ara sona Riba-roja' tornarà a omplir de ritme la localitat de Riba-roja el 5 d'octubre

Les bandes participants finalitzaran l'actuació amb un pasdoble, una marxa cristiana o mora, garantint, així, tres clars exemples de música tradicional valenciana.

'CULTURA' 27 de juny de 2019

Arriba el mes d'octubre i amb ell la popular i tradicional música de banda. Un any més, l'Ajuntament de Riba-roja, amb la col·laboració de la Societat Unió Musical, presentarà el II Cicle Bandístic «Ara sona Riba-roja» que se celebrarà el dissabte 5 d'octubre. Una trobada anual de bandes de música que té com a objectiu principal la difusió cultural i musical en el municipi, acostant als veïns i veïnes, i també als visitants, un dels principals fenòmens per excel·lència de la terra valenciana.

A les 18.00 hores totes aquelles bandes participants realitzaran una desfilada que partirà des de la seu de la Societat Unió Musical de Riba-roja  (c/Sagunt, 14) fins a arribar a l'Auditori Municipal on tindran lloc a partir de les 19’00 hores els concerts preparats per a l'ocasió. En aquesta edició, comptarem amb la participació de dues bandes convidades i l'amfitriona juntament amb la Banda Simfònica Unió Musical.

Cadascuna de les bandes participants estaran constituïdes per un mínim de 50 músics i disposaran de 20 i 30 minuts de concert lliure. Paral·lelament, tancaran l'actuació amb la interpretació d'un pasdoble, una marxa cristiana o bé una marxa mora, segons assignació per sorteig. D'aquesta manera, cada intervenció finalitzarà amb un dels tres clars exemples de música tradicional valenciana.

Per la seua banda, les bandes participants tindran subvencionat el desplaçament amb autobús i rebran un import de 500 euros per la seua participació. Així mateix, estaran convidades a un sopar de germanor en finalitzar el festival.

A més d'aproximar al poble les tradicions musicals bandístiques, aquesta iniciativa cultural preten fomentar, el respecte i el gaudiment musical que les bandes de música porten implícit des dels seus orígens.