Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La música en directe i en valencià del Cicle Ovidi Monllor arriba a Riba-roja el pròxim 7 de juny

Enguany set poblacions del Camp de Túria participen en la iniciativa.

'CULTURA' 25 d'abril de 2019

La quarta edició del cicle comarcal de música en valencià “Ovidi Monllor” farà la seua parada en Riba-roja el pròxim 7 de juny al Parc Municipal Maldonado, amb l'actuació d'Aspart i els Jóvens i Jonatan Penalba.

En aquesta quarta edició, els concerts estaran dirigits a retre homenatge al músic, compositor i actor alcoià Ovidi Montllor, desaparegut en 1995. Ovidi va posar música a les veus de poetes valencians com per exemple Salvador Espriu, Vicent Andrés i Estellés o Pere Quart.

El seu compromís amb la llengua, la justícia i l'activisme social ha promogut la celebració d'aquest cicle de música en directe amb la participació de diferents grups valencians.

Aquest matí, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga acompanyat del regidor de Cultura, Miquel Castillo ha assistit al Castell de Bétera a la signatura del conveni per part de les diferents poblacions en les quals s'han programat concerts;  Bétera (31 de maig),  Riba-roja de Túria (7 de juny),  Vilamarxant (8 de juny),  Serra (22 de juny), L'Eliana (28 de juny), Llíria (30 de juny), La Pobla de Vallbona (12 de juliol).

Aquest Cicle pretén fomentar la música en directe i en valencià, en les diferents poblacions del Camp de Túria, amb l'objectiu d'establir vincles, compartir recursos entre els municipis veïns i dinamitzar musicalment la comarca. “La música és un potent instrument que uneix als pobles. Mitjançant vincles com la nostra llengua valenciana creem llaços culturals entre els diferents poblacions que formem el Camp de Túria”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Paral·lelament aquesta iniciativa, que va nàixer en 2016, s'emmarca sota el lema “Fent Comarca” amb la pretensió de donar suport als grups valencians, que fomenten l'ús de la llengua valenciana en les lletres de les seues cançons.