Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'E CA de Riba-roja incorpora a dues reconegudes dones del món de l'art al consell assessor

L'artista Carmen Baena exposarà la pròxima tardor en l'espai cultural.

'CULTURA' 25 de juliol de 2019

El Consell Assessor de l'E CA, reunit aquesta setmana as Castell, ha anunciat la incorporació de dos nous membres a la seua estructura. Després de debatre les diferents candidatures presentades, el Consell va acordar per unanimitat el nomenament d'Alicia Ventura Bordes i Maite Ibáñez Giménez com a noves conselleres en l'àmbit de la documentació, gestió i comissariat d'exposicions d'art contemporani on ambdues acrediten una llarga trajectòria professional.

La nova estructura pretén reforçar el Consell amb l'experiència professional i acadèmica d'ambdós dones, al mateix temps que s'aconsegueix una paritat entre els membres que formen el consell de l'E CA.  Maite Ibáñez és actualment tècnic de gestió del centre cultural La Nau i crítica d'art i Alicia Ventura és Doctora en Història de l'Art i músic de formació, màster en Gestió Cultural per ESADE i la Universitat Pompeu Fabra.

La selecció d'artistes que exposaran les seues obres durant el període 2019-2020 va ser un altre dels temes transversals que es van abordar durant la reunió. Entre elles destaquen, María Aranguren López l'exposició del qual es troba actualment exhibida en l'E CA i Carmen Baena que, a la fi d'any, exposarà en Riba-roja una obra relacionada amb la temàtica d'art i naturalesa. Paral·lelament, el consell va acordar incloure dins del calendari d'activitats de l'E CA una exposició dedicada a artistes emergents amb la intenció de donar suport a la creació de joves valors.

Actualment, el Consell està presidit per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i es troba constituït pel crític d'art i catedràtic d'Estètica de la Universitat de València, Román de la Calle; l'artista i professor de la Facultat de Belles arts de València, José Sanleón; el degà de la Facultat de Belles arts de València, José Luis Cueto, el col·leccionista d'art i expresident de la Fundació la Cañada Blanch, Carlos Pascual de Miguel; l'assessor cultural de l'Ajuntament d'Alfafar, Enric Gómez; l'arquitecte i expert en art, Rafael Alcón; la comissària independent i directora de projectes artístics, Alicia Ventura i la doctora en Història de l'Art per la Universitat de València, Maite Ibañez Gimenez.

L'Espai d'Art Contemporani, E CA va nàixer al maig de 2017 amb el propòsit d'oferir als veïns i veïnes de Riba-roja de Túria una oferta cultural de primer ordre, amb iniciatives coherents i representatives de creadors de totes les Comunitats Autònomes.

El centre d'art ha acollit fins hui les exposicions 'Vigílias' de Toni Cucala; 'No solo mires. Escucha. Projectes 2002/2017' de Pepe Gimeno; 'Sieteseriesviajesividas' de José Morea; 'El món geomètric d'Enric Mestre', i 'Al hilo de… la fotografia' amb obres de Mira Bernabeu, Ángel Marcos, Ana Palacios, Castro Prieto i Gervasio Sánchez.