Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els Fadrins realitzaran el repartiment de polseres contra les agressions sexistes durant el sopar de gala

La iniciativa és part d’una campanya de la regidoria de la Dóna i Foment de la Igualtat en contra de les actuacions masclistes durant les festes.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 17 d'agost de 2017

La regidoria de la Dóna i Foment de la Igualtat de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa una campanya de difusió i sensibilització en contra de les actituds i agressions físiques sexistes durant les festes dels "Fadrins 2017" que tindran lloc del 18 al 27 d’agost. La campanya compta amb el suport i la col·laboració dels Fadrins, organitzadors de les festes, junt amb la policia local i l’àrea de Serveis Socials.

A partir de demà es repartiran 1.000 polseres amb el missatge ‘No és no’, a més del número de la Policia Local i el 016 per a alertar de qualsevol incidència relacionada amb possibles agressions sexuals. Junt amb estes es distribuirà un díptic explicatiu de la campanya, tant en el sopar de gala com en l’entrada a la carpa junt amb la polsera d’accés.

Paral·lelament, davall el lema "Per unes festes lliures d’agressions sexistes", l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha dissenyat i editat un vídeo que arreplega el testimoni de sis membres dels fadrins de tres edicions diferents en què condemnen qualsevol indici d’actitud o menyscabament amb tints sexistes cap a les dones que, desgraciadament, ocorren en algunes festes molt conegudes i populars a Espanya. Les difusió de les imatges per les xarxes socials es complementen amb els cartells que s’han distribuït pels principals punts del nucli urbà i àrees residencials per a la seua conscienciació.  

Així, entre les proclames del vídeo cal destacar algunes com "de camí a casa vol ser lliure, no valent", "del seu cos i vestuari, estalvia’t el comentari", "el seu escot no és una invitació a què l’assetges" o "balla per a divertir-se, no per a seduir-te", són, entre altres, algunes de les frases contingudes en el mateix que conclou amb la participació dels agents de la policia local perquè es denuncie qualsevol tipus de comportament o agressió sexista.

Esta iniciativa s’unix a altres propostes patrocinades per l’Ajuntament de Riba-roja perquè el programa de festes dissenyat pels Fadrins en l’edició d’enguany s’adapten a les directrius marcades per l’àrea de la Dóna i Foment de la Igualtat l’objectiu de les quals és apartar qualsevol tipus d’actitud masclista en les activitats que tindran lloc a partir del divendres. A més, el cobrament de la subvenció de 12.000 euros queda supeditat al compliment d’estes pautes com a condició "sine qua non" per a, finalment, accedir a la mateixa.

Paral·lelament, personal tècnic de la regidoria de la Dona està impartint unes jornades de treball a la policia local a fi de proporcionar-los formació específica en cas d’assistència a la víctima de violència durant les festes. Així mateix la Policia disposarà d’un servei d’assessorament especialitzat les 24 hores, en el cas de necessitar un suport tècnic.

Esta iniciativa s’ha pres en contra de les actituds masclistes i els comportaments amb rerefons sexistes per primera vegada per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria en un intent per eradicar definitivament este tipus de conductes de les festes que tenen lloc en la localitat. En esta edició l’Ajuntament ha condicionat i disposat una parcel·la de 3.000 metres quadrats d’extensió junt al poliesportiu de la Mallà en un afany per dotar d’una major comoditat a la celebració de les activitats i al mateix temps, per tant, evitar molèsties als veïns.

L’equip de govern ha destacat que estes campanyes de sensibilització "són una mesura molt ambiciosa i necessària que des de fa temps s’havia de prendre en el nostre municipi, ja que és indispensable conscienciar amb major esforç i afany per part de les administracions sobre la igualtat completa entre dones i hòmens". En este sentit ha insistit en la necessitat de "eradicar qualsevol comportament amb tints sexistes en les festes ja que moltes vegades es pensen com a normals actituds que atempten clarament en contra de la dignitat de les dones com estem lamentablement, acostumats a observar en algunes celebracions de gran arrelament i molt populars a Espanya".