Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Taula Multidisciplinària en Matèria de Violència de Gènere aborda la creació d'un protocol d'intervenció a les víctimes

El document tindrà com a objectiu unir esforços i recursos municipals per a una atenció integral.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 17 d'abril de 2018

La regidoria de la Dona i Foment de la Igualtat de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha celebrat  a través  la primera reunió de la Taula Multidisciplinària en Matèria de Violència de Gènere per a posar en marxa el primer protocol d’Intervenció  i atenció integral dels recursos municipals, d’acord amb el que establix el punt IV del Protocol de Col·laboració subscrit per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri de l’Interior, a què l’Ajuntament es troba adherit.

Este protocol està sent assessorat per la delegada del Govern de la Unitat de Violència contra la Dona, Mª Ángeles Merino, la responsable del servei tècnic telefònic del Centre dona 24 hores, Alicia Ripollés i per la psicòloga de l’oficina d’assistència a la mata de delicte de Paterna, Mª Ángeles Collado.

En la reunió han estat presents els regidors responsables d'Educació, Miquel Castillo; Sanitat, José Luis López; Benestar social, Rafa Gómez, la regidora d'Igualtat i Dona, Lola Verdeguer i la tècnica d'Igualtat, Verónica Blanco. A més, també ha comptat amb l'acompanyament dels membres de la Guàrdia Civil i la Policia Local del municipi i una representant de la subdelegació de Govern i el Centre Dona 24 hores.

El present document té com a objectiu principal plasmar els acords aconseguits, metodologies de treball i propostes de futur amb la finalitat de millorar l’atenció a les dones en el greu problema social de la violència de gènere. En la dita  reunió s’han posat en valor les funcions de cada institució implicada en matèria de violència de gènere en el municipi de Riba-roja de Túria i com duran a terme la seua coordinació. Totes elles  formaran part de la comissió tècnica que participarà en l’elaboració del protocol

“El que pretenem fer amb este protocol d’actuació és abordar el tractament de la violència de genere i garantir en la mesura que siga possible que tant la víctima com els seus fills reben una millor atenció social, policial, sanitària, jurídica i judicial  redundant així en la seua major protecció i seguretat. És una manera que tots anem a una i podem tractar este tema de la d’una manera integral.” ha expressat la tècnica d’Igualtat, Verónica Blanco.

Dur a terme futures reunions per a avaluar la vigència, operativitat i eficàcia de la coordinació acordada en este document, actualitzar els llits de coordinació, articular procediments d’actuació interinstitucional de manera que es produïsca una millora de la resposta a l’actual situació de violència contra la dona i impartir xarrades i tallers en els diferents centres escolars del municipi a fi de conscienciar la població són altres dels objectius d’actuació que es tenen previstos per a este protocol.

“Amb la posada en marxa d’este document obrirem sense cap dubte un important via de coordinació interinstitucional a nivell local que suposarà l’inici de posteriors coordinacions en què es tracten diferents situacions de violència de gènere. D’una forma o una altra i per mitjà de l’esforç conjunt aconseguirem acabar amb esta situació”. Amb estes paraules tan emotives la regidora d’Igualtat i Dona, Lola Verdeguer ha donat per finalitzada la reunió.