Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja realitza a les portes de l'Ajuntament una xiulada per la igualtat i la lluita contra la violència masclista

Polítics, associacions i ciutadans se sumen a la protesta col·lectiva que es prolongarà fins a les 00:00 hores.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 19 de juny de 2017

La regidoria de la Dona i Foment de la Igualtat ha convocat este migdia a la població de Riba-roja a secundar una protesta col·lectiva  per a exigir un augment de 120 milions d’euros en l’assignació pressupostària destinada a la igualtat i la lluita contra la violència masclista.

Riba-roja se suma així  junt amb més de 400 associacions i organitzacions, la majoria d’elles de la Comunitat Valenciana, a una iniciativa que pretén exigir finançament suficient amb mesures concretes, així com la implicació dels poders públics en la seua eradicació per mitjà d’accions de sensibilització, prevenció i assistència.

L’acte ha començat a les 12:00 hores amb la lectura del manifest de condemna cap a la violència de gènere, per part de la regidor de la Dona, Lola Verdeguer i l’elaboració conjunta de la pancarta "ni una menys".

Enguany ja hi ha més de 30 dones assassinades. A fi de visibilitzar i denunciar estes morts, s’ha realitzat la lectura de cada un dels seus noms, denunciant que ‘des del 2002 hi ha més morts per violència de gènere que per terrorisme’. Després de pintar tots els assistents  les seues mans s’ha produït una xiulada amb aplaudiments com a senyal d’homenatge i reconeixement. en compte d’un minut de silenci.

A les 19:00 hores es tornarà a replicar l’acte. Des de les 12.30 fins a les 00:00 s’ha convocat un ‘tancament’ en el saló de plens de l’ajuntament en senyal de rebuig amb activitats, taules de debat o intercanvi d’opinions coordinat per  la tècnica d’Igualtat

L’acció s’ha fixat este 19J, just a l’inici de la setmana en què està previst que el Congrés debata i aprove l’última versió dels PGE de 2017. Estes organitzacions denuncien que la partida aprovada per a 2017 "a penes supera els 31 milions d’euros", el que suposa, segons indiquen, un 10% menys d’allò que s’ha assignat fa set anys.

Així, la crida realitzat per les organitzacions de dones feministes se centra en la denúncia a uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2017 que al seu parer reflectixen "un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre hòmens i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i per a la vida de les dones".

En esta línia, assenyalen algunes de les situacions que vénen denunciant-se des d’estos col·lectius durant molts anys: "Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si no fóra poc, un goteig interminable d’assassinats i les seues criatures que continuen succeint davant de la més absoluta indolència de qui ostenta el poder de formalitzar un pacte d’estat amb què treballar per a detindre esta barbàrie", expliquen.