Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Comissió d'Infraestructures del CEIP Camp de Túria decidirà el model de coberta per al pati de Primària

L’Ajuntament va informar ahir l’AMPA de la solució tècnica per a mitigar les altes temperatures en les aules.

'EDUCACIÓ' 24 de maig de 2017

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga  junt amb el regidor d’Educació, Miquel Castillo i els tècnics municipals es van desplaçar al CEIP Camp de Túria per a informar de les conclusions de la reunió mantinguda recentment amb el director territorial d’Educació, Santiago Estañan i de la solució tècnica que el consistori té previst dur a terme per a posar fi a les altes temperatures en centre escolar.

Este matí, l’enginyer municipal s’ha desplaçat al centre escolar per a determinar quin tipus d’instal·lació és la més idònia per a garantir la qualitat d’aire en les aules. Segons l’estudi tècnic realitzat, la inversió per a la climatització de tot l’edifici tindria un cost de 104.000€. No obstant això, des de l’Ajuntament ja s’ha anunciat que s’actuarà per fases, prioritzant les zones més afectades per les altes temperatures i amb major rotació d’alumnes.

El CEIP Camp de Túria construït per Ciegsa en 2007 es va executar amb unes greus deficiències respecte a l’aïllament tèrmic, la qual cosa ha provocat que nombroses aules de l’ala sud-oest del centre patisquen altes temperatures des de primeres hores del matí, registrant-se valors de 24º a les 9:00 hores.

Per a evitar esta situació, la instal·lació es realitzarà tenint en compte les indicacions de la direcció del centre. En este sentit, les aules més afectades i sobre les quals s’actuarà seran els dos 1r i les dos aules de 5é, així com les habilitades per al menjador dels més xicotets i que no disposen d’aire condicionat com l’actual menjador.

Durant la reunió, l’alcalde va plantejar a la Comissió la necessitat d’avaluar ‘amb tranquil·litat’ quin tipus de coberta vol la comunitat educativa per al pati de Primària. En este sentit, es va posar sobre la taula la possibilitat d’establir dos zones diferenciades, una coberta i una altra dotada de gespa i arbratge.

Raga va anunciar que l’Ajuntament disposa d’una partida de 75.000 euros de la Diputació de València per a finançar esta infraestructura, el cost se del qual estima en 150.000€, en el cas que la solució fora el cobriment total del pati a través d’una estructura metàl·lica.

De forma provisional, l’Ajuntament ja ha anunciat que este mes de juny instal·larà un sombraje per mitjà de tendals o una alternativa que els tècnics certifiquen com la més idònia, tant per a mitigar el sol i les altes temperatures en les hores centrals del dia com per garantia de seguretat davant de possibles ràfegues de vent.