Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La conselleria d'Educació estudiarà la futura creació d'un Centre de Formació Professional a Riba-roja

Aquest projecte donaria resposta a la demanda existent d'especialitats professionals com a soldadura, electricitat, electromecànica o matricería en el polígon industrial.

'EDUCACIÓ' 11 de desembre de 2019

Riba-roja podria disposar en els pròxims anys d'un centre de Formació Professional que done resposta a la demanda existent de personal qualificat per part de les empreses de l'àrea industrial del municipi

Així es desprén de la reunió mantinguda per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Educació i Cultura, Záfira Pérez amb el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, en la qual també es va exigir al titular d'Educació la creació de l'Escola Oficial d'Idiomes a Riba-roja.

Soler s'ha compromés a estudiar la necessitat real per a la implantació d'aquests dos centres de formació i poder així adequar l'oferta a la demanda, tant de Riba-roja com de les poblacions limítrofs com Loriguilla, Vilamarxant o Manises.

Actualment, Riba-roja oferta diversos cicles de formació professional, un Cicle Formatiu d'FP Bàsica d'Informàtica d'Oficina i un Cicle Mitjà de Producció Agroecològica (IES El Quint), Cicle Formatiu d'FP Bàsica de Serveis Administratius (IES Pla de Nadal) i Cicles d'Administració i Finances i Gestió Administrativa (Col·legi Assmpció de la Nostra Senyora).

La Formació Professional és actualment els estudis més demandats per les empreses i que més s'acosten a la realitat del mercat laboral. Aquests estudis donen resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals.

Al marge de les especialitats que s'imparteixen a Riba-roja, el sector industrial, especialment productiu, demanda també un altre tipus de professionals. Matricería, electricista, electromecànica o soldadura són algunes de les especialitats més demandades, per les més de 800 empreses del sector industrial de Riba-roja.

Aquesta va ser una de les conclusions de la I Taula de Formació per a l'Ocupació de Riba-roja que va reunir el mes de juliol passat representants empresarials, educadors, sindicats i personal tècnic municipal, que durà a terme l'Ajuntament, dins del Pla RibActiva, amb l'objectiu d'adequar l'oferta formativa a les necessitats laborals de l'empresariat i reduir així la desocupació

Per la seua banda, el consistori està treballant per a aconseguir l'acreditació per part de Labora com a Entitat de Formació per a l'Ocupació. D'aquesta forma, Riba-roja es convertiria en el primer municipi a la Comunitat Valenciana a aconseguir la capacitació per a expedir la titulació de competències laborals a aquests joves que manquen de l'ESO.

Actualment, l'Ajuntament de Riba-roja disposa d'una oferta formativa amb 30 especialitats, 18 amb el certificat de professionalitat del nivell 3, 21 del nivell 2 i l'especialitat d'Operacions auxiliars de serveis administratius generals de nivell 1. A aquesta oferta formativa se sumen els centres Soldaval Formació i el Centre de Formació Desguace Malvarrosa, que ofereixen les especialitats de soldadura i electromecànica de vehicles i els graus d'FP que ofereixen els centres d'Educació Secundària de Riba-roja.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha posat a la disposició de la conselleria d'Educació, “un estudi detallat de les necessitats laborals que tenen les empreses i poder així adequar la formació especialitzada a la demanda”. Raga ha matisat “estem realitzant un diagnòstic de la desocupació en el municipi que ens definirà també quin perfil acadèmic i professional té les persones desocupades de Riba-roja i així obrir-los majors possibilitats en el mercat laboral”.