Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament instal·larà equips per al tractament d'aire que mitiguen les altes temperatures al col·legi Camp de Túria

El consistori presentarà en breu a la Conselleria el projecte tècnic per a la seua validació.

'EDUCACIÓ' 18 de maig de 2017

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga acompanyat dels tècnics municipals i la directora del CEIP Camp de Túria s'han reunit este matí amb el director territorial d'Educació, Santiago Estañán per exposar-li la problemàtica de les altes temperatures registrades a les aules del centre educatiu en les últimes setmanes.

Una situació que es repetix de nou. Durant els passats mesos d'abril i maig es van realitzar mesuraments en què es van detectar temperatures de fins a 42 i 43 graus al mes de maig a les 11 del matí i fins i tot 44 sobre les 15 hores.

Segons els registres d'aquest matí a les 9:00 hores les temperatures oscil·laven entre els 24,1 i els 25,2 graus.

Per evitar arribar a estos extrems, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha pres la iniciativa i ha anunciat a la conselleria que presentarà en breu un projecte tècnic que contemple la instal·lació d'equips per al tractament d'aire que optimitze la qualitat interior del mateix i millore la temperatura ambient, atenent a la normativa vigent. Aquest sistema permetrà a més produir una ventilació en les hores prèvies a l'obertura del centre escolar i primeres hores del matí, aconseguint la climatització interior aprofitant l'aire fresc exterior.

La instal·lació es realitzarà principalment a les aules en les que hi haja major concentració d'altes temperatures, previ estudi dels tècnics municipals i amb la supervisió del Centre.

Estañán ha destacat que la Conselleria facilitarà els tràmits perquè l'Ajuntament faça la inversió necessària. No obstant això s'ha pronunciat partidari de 'la ventilació creuada o els ventiladors instal·lats en paret que proporcionen benestar a les aules'.

Per la seua banda, l'alcalde ha estat ferm en la decisió de l'Ajuntament de 'posar solució ràpida i eficaç a un problema que afecta un gran nombre d'escolars i que hem de garantir que puguen realitzar les seues classes en unes condicions òptimes'.

Raga ha recordat l'actuació realitzada per l'equip de govern durant 2016 amb la coberta del pati d'infantil amb una inversió de 26.734,95 € i ha anunciat que estudiarà conjuntament amb la comissió mixta d'infraestructures del Camp de Túria, la futura solució a l'ombratge del pati de Primària, per al qual el consistori rebrà una subvenció del 70% de la Diputació de València.

El CEIP Camp de Túria va ser construït el 2007 per l'empresa CIEGSA amb un cost de 4 milions d'euros. Tot i l'elevada inversió, el centre va ser construït amb un insuficient aïllament tèrmic de la mateixa manera que altres centres de la província de València com La Balaguera d'Albal, el Gloria Fuertes d'Alzira o la Patacona d'Alboraya.