Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Rialles: una Escola d'Estiu municipal que suma capacitats

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha dotat a l’activitat educativa d’un caràcter inclusiu.

'EDUCACIÓ' 17 de juliol de 2018

Torna l’estiu i amb ell l’Escola d’Estiu “Rialles”, que de nou es realitza en el Col·legi Públic Cervantes com a seu principal. Enguany, a més, l’Escola d’Estiu tornarà a tindre un caràcter inclusiu, i la majoria d’activitats les realitzaran conjuntament els xiquets i xiquetes junt amb persones amb diversitat funcional.

Esta escola d’estiu, que des de fa anys permet a pares i mares conciliar la seua vida familiar amb la laboral i ensenyar als xiquets i xiquetes multitud de valors mentres es divertixen i fan nous amics, va decidir donar l’any passat un pas més i incorporar tant persones amb diversitat funcional com a xiquets en risc d’exclusió social, als que l’ajuntament subvenciona la matrícula.

“Tenim una de les millors escoles d’estiu de la província. Comptem amb un gran equip i una molt bona preparació on l’objectiu és continuar millorant any rere any” afirma  Rafa Gómez Muñoz, regidor d’Inclusió i Drets socials.

Durant les dos etapes en què està dividida esta escola (Rialles 1 comprén l’última setmana de juny i Rialles 2, el mes de juliol) els alumnes tenen l’oportunitat d’oblidar-se dels deures i realitzar multitud d’activitats lúdiques en què els jocs d’aigua cobren especial protagonisme.

Un altre aspecte important és la incorporació a l’escola del grup “Summer Team” format per adolescents que els dimecres i divendres exerciran de monitors voluntaris sota la supervisió de els educadors socials que seran els seus tutors durant tot el procés.

A més de l’Escola d’Estiu, l’Ajuntament també oferix el servei en Escoletes Infantils, dirigit als més xicotets de 0 a 3 anys. Esta proposta compta amb 136 xiquets matriculats i disposa d’un horari llarg i flexible que ajuda a les famílies a combinar la vida familiar estiuenca amb el treball.

L’Escoleta obri les seues portes ben prompte, a les 7:30 del matí i des d’eixa hora fins a les 9 els xicotets i xicotetes comencen a arribar i a realitzar activitats tranquil·les (jocs de construcció, contacontes…), així com joc lliure durant les hores que es coneixen com l’ampliació de matí.

Ja a les 9 hores, amb tots els xicotets presents comencen els tallers, on s’intenta aprofitar este mes de ruptura amb el curs escolar per a desenvolupar la seua faceta més creativa amb tallers amb fang o plastilina, a més d’altres activitats lúdiques on destaca el bany dos dies a la setmana, una de les activitats favorites dels més xicotets. Finalment, a partir de les 12:30 fins a les 15 hores comencen el temps de menjador seguit d’una xicoteta sesta fins que tornen a arreplegar-los.

El regidor d’educació, Miquel Castillo, ha valorat de manera molt positiva el desenvolupament de l’Escola d’Estiu “les tres empreses gestores han aconseguit una coordinació magnifica que fan de la nostra Escola un lloc integrador”

Durant la primera quinzena han passat per l’Escola d’Estiu un total de 185 xiquets i xiquetes, mentres que en esta segona quinzena de juliol es donarà servei a 165. Este projecte estival s’ha consolidat a Riba-roja de Túria com una de les millors opcions perquè els xiquets i xiquetes no es queden tot l’estiu a casa i li traguen més partit al mateix, aprofitant el mes de juliol per a divertir-se i aprendre de forma integradora  amb els seus amics, a més de tindre l’oportunitat de fer nous.