Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova la gratuïtat de l'escoleta infantil municipal per als alumnes de 0 a 2 anys durant el pròxim curs 2019/2020

La mesura del grup socialista beneficiarà a 138 usuaris

'EDUCACIÓ' 9 de juliol de 2019

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l'equip de govern del PSPV per a establir la gratuïtat de l'Escola infantil municipal per als xiquets i xiquetes de 0 a 2 anys, de manera que les famílies no hauran d'abonar cap quantitat econòmica per la seua assistència. L'acord adoptat a instàncies del grup socialista ha comptat amb el vot favorable del Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida, Podemos i Vox mentre que Ciudadanos ha optat per l'abstenció. 

La mesura del ple entrarà en vigor a partir del pròxim curs escolar 2019/2020 i beneficiarà als més de 138 usuaris d'aquesta franja d'edat que actualment acudeixen a les seues aules.

L'aprovació de la gratuïtat per als alumnes de 0 a 2 anys s'afig a les franges d'edat de 2 i 3 anys que des del curs passat ja no han de pagar en els centres públics de Riba-roja de Túria i que sumen 143. D'aquesta forma, queda garantida una educació universal i gratuïta per a tots els alumnes i alumnes de la localitat que queden exempts de pagar per la seua assistència.  

Fins ara les famílies dels escolars de 0 i 2 anys havien de pagar actualment un total de 50 euros per cada alumne que acudia a la escoleta infantil municipal, amb la qual es finançava el 20% del cost total de cada plaça escolar, mentre que les arques municipals de Riba-roja havien d'afrontar la resta. Des d'ara l'ajuntament assumirà la part que aportaven les famílies. 

Les escoletes municipals de Riba-roja són una referència inigualable a la comarca del Camp de Túria amb un total de 281 usuaris en l'actualitat -el més elevat de la comarca, segons les estadístiques-, seguit de la Pobla de Vallbona amb altres 153 alumnes o Nàquera amb altres 108 escolars. Per aquest motiu, la localitat ha rebut una de les quantitats més eleves en finançament autonòmic per a aquest curs. 

Els alumnes i alumnes de les Escoletes estan distribuïts en les 23 unitats escolars, a raó de cinc unitats de 0 i 1 any, altres nou unitats de 1 i 2 anys i, finalment, les restants nou unitats per a xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys. Les ràtios estan fixades en set alumnes per cada grup, una xifra inferior a les recomanacions de la pròpia conselleria d'Educació.    

De fet, durant el passat curs acadèmic l'Ajuntament de Riba-roja va rebre de part de la Conselleria d'Educació un total de 325.281 euros per al finançament de l’escoleta infantil en la franja de 2 i 3 anys, als quals s'afigen altres 38.000 euros que la Diputació de València va atorgar a la localitat inclosos en el pla de millora dels centres educatius públics. 

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha expressat la satisfacció de l'equip de govern “puix que hem complit una promesa a la qual ens vam comprometre en el seu moment i que ara, en el primer ple ordinari de la legislatura hem pogut materialitzar plenament perquè l'educació es convertisca en gratuïta, universal i en igualtat de condicions econòmiques o socials per a totes les famílies”. 

Raga ha afegit que les escoletes “van ser creades fa més de 30 anys sota un govern socialista i s'han convertit en un espill per a la resta de municipis valencians, gràcies a la formació i professionalitat dels seus treballadors”.  

L'ordenança aprovada estableix una bonificació del 100% en matrícula, mensualitat i menjador de les escoletes infantils per a aquells alumnes que complisquen criteris de compensació educativa valorades pels Serveis Socials, en raó a la seua inestabilitat econòmica, circumstàncies socials o culturals, així com circumstàncies ètniques o personals. 

Com a contraprestació social s'exigirà l'assistència a l'escola de tots els membres de la unitat familiar, la participació dels membres de la família en edat laboral en programes formatius per ajudes bàsiques, a més d'una participació social i una responsabilitat social.