Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra el 18 de maig la XXV Trobada de Cors de l'Escola Pública

(1)
Un total de 11.500 xiquets i xiquetes han format part dels cors de les escoles de l'Escola Pública.

'EDUCACIÓ' 16 de maig de 2017

Amb l'objectiu de potenciar el cant en els centres públics, un grup de professores especialistes en Educació Musical anomenat "AMADÉ-91" (Merxe Botet, Amparo Guardiola, Mª Carmen Jarillo i Vicen Porcar) va decidir el 1992 crear la Trobada de Cors de L'Escola Pública.

Van convidar a tots els alumnes a formar part de del cor escolar sense cap tipus de selecció i de forma voluntària, simplement amb aquesta llegenda - "T'agrada cantar i vols aprendre? Participa en el Cor!".

Entenien que el cor tenia i té un poder integrador i socialitzador, permet que tots els alumnes puguen manifestar-se i créixer personalment a través del cant, desenvolupa la creativitat i sensibilitat, propicia la participació i ajuda a expressar a tots els xiquets i xiquetes les seues emocions.

Amb este plantejament i des de les premisses de 'cantar, conèixer i compartir', va naixer fa 25 anys, la Trobada de Cors de l'Escola Pública, que s'ha anat realitzant en diferents localitats fins a la present edició.

Fins a la data, un total de 11.500 xiquets i xiquetes han format part dels cors del col·legis de l'Escola Pública. Segons les seues creadores, "sense ells, l'experiència no hagués existit ', de la mateixa manera que gràcies a la participació i col·laboració de "els claustres dels col·legis, les AMPA i els ajuntaments on s'han realitzat les trobades anteriors l'Eliana, València , Llíria, Paterna, Burjassot, Quart de Poblet, Torrent, Bétera, Aldaia, Manises, Paiporta, Benetússer, Massamagrell i Riba-roja".

En la trobada participaran els col·legis CEIP CERVANTES de Riba-roja de Túria, CEIP CAMP DE TÚRIA de Riba-roja de Túria, CEIP SANT MIQUEL de Llíria, CEIP LA COMA de Paterna, CEIP OBISPO AMIGÓ de Massamagrell, CEIP LA FONT de la Canyada Paterna, CEIP JUAN VICENTE MORA de Carlet, CEIP VERGE DEL CARME de l'Eliana, CEIP LAS HIGUERILLAS de Requena i el CEIP JOSEP BLAT GIMENO de Vinalesa.

El programa començarà a les 10:30 hores amb l'acte de benvinguda i salutació als centres, amb la interpretació de la cançó 'La Gran Trobada, un cant comú de tots els cors en l'Auditori Municipal. A les 13:30 hores tindrà lloc un dinar al Parc Maldonado.