Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja crea el Consell de Cultura per a dissenyar la programació cultural i les actuacions municipals de música i dansa

El ple aprova un reglament de funcionament d'aquest organisme.

'EDUCACIÓ' 11 de desembre de 2019

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la creació del Consell sectorial de Cultura que s'encarregarà de dissenyar les activitats i el programa en matèria de cultura de la localitat. La creació d'aquest Consell s'unix a l'aprovació del corresponent reglament de funcionament.

La proposta de l'equip de govern del PSPV ha sigut recolzada per la resta de formacions polítiques amb representació en el ple municipal com el Partit Popular, Ciudadanos, Podemos, Compromís, Esquerra Unida i Vox.

L'objectiu principal d'aquest òrgan de participació ciutadana és aglutinar a les institucions, entitats i associacions vinculades amb el món de la Cultura per a dissenyar, entre totes les parts implicades en aquest àmbit, les estratègies comunes i globals que han de servir per a mantindre, protegir i difondre entre els veïns i veïnes el ric patrimoni cultural de Riba-roja de Túria.

El Consell Sectorial de Cultura tindrà un caràcter de participació ciutadana, de naturalesa consultiva, informativa i assessora la finalitat principal de la qual serà facilitar i fomentar la participació de totes les institucions, entitats i associacions, entre altres, de Riba-roja en assumptes relacionats amb el món de la cultura i de tot el patrimoni que posseeix la localitat.

El Consell coneixerà la programació de les activitats culturals, plantejarà millores i nous projectes amb caràcter previ a l'elaboració de la programació, assessorament general al departament de Cultura, l'emissió d'informes sol·licitats a petició dels òrgans municipals respectius la formulació de propostes per a resoldre problemes o discrepàncies o la valoració dels acords del ple.

Aquest organisme estarà format per un president, un vicepresident, un secretari, una persona designada pel ple municipal, un altre representant de cada associació vinculada amb l'àmbit cultural que el sol·licite i, finalment, un representant de cada institució o entitat vinculada directament amb el món de la cultura que desenvolupe la seua activitat per complet a Riba-roja de Túria.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquest Consell “compleix un paper important en fomentar la participació de totes les parts actores que ajudaran a configurar una agenda cultural important amb activitats i programes oberts a tots els segments poblacionals”.