Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja iniciarà al setembre un nou curs escolar amb la posada en marxa dels camins escolars

Aquesta iniciativa municipal, integrada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, té com a objectiu promoure l'autonomia dels i de les alumnes del municipi.

'EDUCACIÓ' 30 d'abril de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja celebrarà el pròxim 22 de setembre, Dia Europeu de la Mobilitat i el Dia Internacional Sense Cotxes, de forma especial. La regidoria d'Educació posarà en marxa els camins escolars segurs, un projecte municipal, interdisciplinari i interdepartamental, integrat dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que té com a finalitat impulsar el desenvolupament humà i personal dels diferents escolars del municipi i permetre que els pares i mares puguen conciliar la vida laboral amb la familiar.

A través d'aquests itineraris per als vianants, els alumnes dels col·legis públics d'infantil i primària iniciaran el curs 2019-2020 de manera segura i senyalitzada mitjançant un trajecte d'anada i tornada des de casa a l'escola i viceversa. La ruta té el seu origen en un o diversos punts de partida i un final de trajecte, que sempre serà el centre escolar al qual pertanyen. El recorregut serà tutoritzat inicialment per la policia i protecció civil, amb l'objectiu que els alumnes acaben realitzant els desplaçaments de manera autònoma. D'aquesta forma, els xiquets i xiquetes adquiriran una major independència personal i responsabilitat compartida, hàbits saludables, coneixement del poble i identificació del risc.

“Ha sigut fruit d'un treball coordinat amb la comunitat educativa i la policia local, a partir d'un estudi previ, sobre plànol, d'aquells itineraris més comuns utilitzats pels escolars”, assegura el regidor d'Educació, Miquel Castillo. L'edil confia en “la bona acceptació per part dels pares i mares, donat que facilitem que els seus fills i filles es desplacen de forma saludable i segura als seus centres educatius”.

Les rutes estaran senyalitzades a través de figures d'escolars fetes d'un material resistent, que estaran situades en els diferents punts de recollida i amb major intensitat de pas. Els camins escolars comptaran amb nou rutes i  itineraris, entre els quals destaquen: itinerari Eres Altes des de camí Valencià; els alumnes del Mas d'Escoto i Camp de Túria iniciaran el trajecte des de l'Avinguda de la Pau, c/Isabel la Catòlica i c/Luís Santángel; el col·legi Cervantes des de Jardí La Mallà i, per la seua part, el centre Asunción de Nuestra Senyora comptarà amb dos punts de trobada: enfront de la vella estació de Renfe i des de camí Valencià. Així mateix, hi haurà dues rutes més tant des del col·legi Asunción com des de Cervantes per a acudir al Conservatori Municipal.

L'Ajuntament pretén, així, no solament garantir un poble més segur per a tots, sinó crear també un entorn educatiu en el qual es fomente el desenvolupament humà i un espai més net i menys contaminat.