Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja oferirà formació especialitzada en logística i transport

La conselleria estudiarà la proposta municipal d'implantar cicles d'atenció sociosanitària i mediambiental

'EDUCACIÓ' 2 de juliol de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Educació, Záfira Pérez s'han reunit aquest matí amb el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, amb la finalitat de traslladar-li una proposta integral per a la implantació d'un ampli programa de formació professional en el municipi.

La principal demanda se centra en atendre la necessitat existent en el sector industrial de Riba-roja, que ocupa una superfície de 6,3 milions de m² i compte en l'actualitat amb més de 5.600 activitats comercials. D'aquestes, 2.302 són empreses situades en el terme municipal, de les quals 1.343 es troben situades en els diferents polígons industrials.

Prop del 50% de l'activitat comercial que es desenvolupa en l'àrea industrial de Riba-roja està relacionada amb el sector de la logística, transport i distribució majorista, mentre que el 17% són indústries manufactureres i de transformació.

La direcció general estudiarà ara l'adhesió de Riba-roja al projecte FP Dual de la Fundació València, que pretén donar a conéixer a l'alumnat les operacions més habituals en les empreses de la comunitat logístic-portuària, afavorint així la seua posterior incorporació al mercat laboral en un sector que empra cada any a 39.000 persones.

Així mateix, s'ha posat sobre la taula la necessitat d'incorporar a l'oferta formativa en els centres d'educació secundària de Riba-roja, diferents graus d'educació ambiental i gestió forestal. Es tracta d'un nou jaciment d'ocupació amb una important demanda que ve definida pel Pla Integral de Residus que fixa la necessitat de disposar d'un mínim de dos educadors ambientals per a ajuntaments amb més de 5.000 habitants i  de huit per a grans ciutats. Així mateix la formació específica en aquest àmbit tindria una aplicació directa en projecte com a “Gènesi Túria” amb un alt contingut didàctic.

Un altre dels sectors amb una gran demanda laboral és el sociosanitari. L'envelliment de la població, i que la majoria de les famílies no disposen de persones destinades a l'atenció  dels majors, ha generat noves necessitats de cura. En Riba-roja disposem de dues residències privades de persones majors, un centre de dia i dos centres de salut mental, que requereixen de treballadors especialitzats. A més en breu s'iniciarà la construcció de noves residències de titularitat pública que incrementaran aquesta demanda.

Després de la reunió el director general ha traslladat a l'alcalde el seu compromís de coordinar una reunió amb representants de l'empresariat del municipi, a fi d'escoltar les demandes del sector i donar a conéixer les propostes formatives futures, així com avaluar la futura incorporació de les línies sociosanitària i ambiental a l'oferta formativa del municipi.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament la reunió, “som conscients de la necessitat de formar a l'alumnat en sectors amb una gran demanda per a fer front als nous reptes de futur de les empreses, especialment del sector logístic on la digitalització està present ja en tots els processos de distribució de mercaderies”. Així, Raga ha matisat “però existeixen altres àmbits com l'ambiental i agrari i d'atenció a les persones, que cada vegada més requereixen de personal especialitzat”.