Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja trasllada a la Direcció General de Centres una proposta de millora en la convocatòria de subvencions als conservatoris

'EDUCACIÓ' 22 de febrer de 2017


L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor d’Educació, Miquel Castillo junt amb els directors dels Conservatoris Municipals Professionals de Música i Dansa s’han reunit esta setmana amb el director general de Centres i Personal Docent de la Generalitat Valenciana, Ximo Carrión per a traslladar-li les inquietuds sobre els criteris establits en el repartiment de subvencions als conservatoris.

Esta trobada s’emmarca en una sèrie de reunions que els responsables polítics i tècnics mantenen des de l’inici de legislatura amb diferents càrrecs públics de l’Administració autonòmica a fi de plantejar la necessitat d’aconseguir la integració dels conservatoris en la xarxa autonòmica o, en tot cas, acordar un conveni adequat de finançament.

Riba-roja compta amb els conservatoris de Música i Dansa des de fa 27 i 25 anys respectivament, i la seua gran trajectòria els ha convertit en referents educatius i culturals dins i fora de la comarca. Actualment ambdós conservatoris oferixen ensenyances elementals i professionals a prop de 500 alumnes.

En la reunió, es va traslladar el director general la necessitat de millorar la convocatòria anual d’ajudes incloent indicadors que permeten avaluar la qualitat del projecte educatiu i les condicions en què es desenrotlla. En este sentit, el regidor d’Educació Miquel Castillo, va reivindicar millor valoració econòmica per als ajuntaments que mantenen conservatoris en condicions d’organització i funcionament intern semblants als de la Generalitat Valenciana, sol·licitant que “es prioritzen les ajudes als centres públics”.

Un altre dels temes abordats en la trobada amb el director general va ser la futura construcció del Col·legi núm. 5 molt pròxim a les actuals instal·lacions d’ambdós Conservatoris municipals. ‘Es tracta d’un projecte innovador i pioner. Pretenem que siga un centre d’Infantil i Primària de la xarxa pública integrat amb les ensenyances de música i dansa’, va assegurar l’alcalde, Robert Raga qui va puntualitzar que actualment s’està en procés d’expropiació dels terrenys per a la posterior cessió del sòl a la Generalitat.