Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un total de 103 estudiants de l'I.E.S El Quint de Riba-roja participen en el projecte Nagore

Aquest programa, implantat per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Riba-roja, té com a objectiu la prevenció de violència de gènere des de l'etapa educativa.

'EDUCACIÓ' 21 de novembre de 2019

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa el programa Nagore. Aquest projecte, dirigit a la prevenció de la violència de gènere, va destinat a un total de 103 alumnes de segon de la E.S.O de l'Institut d'Educació Secundària El Quint.

Aquesta iniciativa, que s'implanta per primera vegada pel departament d'Educació, pretén conscienciar i sensibilitzar a la població més jove amb l'objectiu d'aconseguir una societat més igualitària en la qual es respecte a totes les persones amb independència del seu sexe. “Hem d'abordar aquesta problemàtica social des de l'educació, ja que constitueix un dels pilars fonamentals per a posar fi a aquesta xacra social” ha apuntat la regidora d'Educació, Záfira Pérez.

Aquest programa privat, subvencionat amb fons municipals, està compost per huit sessions que abordaren, entre altres continguts, els rols i estereotips de gènere, les socialització a través dels videojocs o la música, l'impacte de les noves tecnologies en la violència de gènere, senyals d'alarma per a identificar conductes de maltractaments en adolescents i les dificultats per a eixir d'una relació amb abusos, la responsabilitat penal dels menors protagonistes d'aquest tipus de violència o premisses per a establir unes relacions afectives saludables.

A través de xarrades, tallers i debats, els i les alumnes del Quint reflexionaran i prendran consciència de les desigualtats i la violència de gènere afermant-los uns valors i unes creences igualitàries. Així mateix, se'ls dotarà dels mitjans necessaris per a previndre, detectar i solucionar adequadament situacions abusives o de maltractament cap a la dona.

Per a aconseguir aquests objectius, les jornades formatives s'abordaran d'una forma dinàmica i participativa a través de recursos com la gimcana coeducativa, l'estudi de casos, pluja d'idees, debats, visionat de pel·lícules i curtmetratges.