Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un total de 2.084 escolars de Riba-roja reben 50 euros per a gastos relacionats amb l’inici de curs escolar.

L’Ajuntament destina 100.000 euros dels pressupostos per a la campanya ‘Cole Xec’

'EDUCACIÓ'23 de setembre de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha destinat enguany 104.000 euros per a la campanya del ‘xec escolar’ de què es beneficiaran un total de  2.084 escolars des d’Infantil 3 anys fins a 4 de l’ESO, que rebran la quantitat de 50€.


Els beneficiaris d’esta ajuda municipal són tots aquells xiquets i xiquetes empadronats i escolaritzats en el curs 2016-2017 en un centre públic o concertat de Riba-roja de Túria, els ingressos bruts de del qual la unitat familiar del període de juny de 2014 a juny de 2015, dividits entre el nombre de membres de la unitat familiar, no supere al doble de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) per a l’exercici 2015.


A través d’esta iniciativa, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria pretén ajudar les famílies en el gasto inicial del curs escolar. Per al regidor d’Educació, Miquel Castillo ‘el nostre objectiu és minimitzar el gran gasto que suposa l’inici de curs per a les famílies, apostant per mesures com el ‘Cole-Xec’ i altres com l’aportació que realitzem a la xarxa de llibres, les beques de llibres i menjador o la subvenció de  ‘l’Escola Matinera’’, entre altres mesures’.


La iniciativa pretén a més ‘dinamitzar i revitalitzar el xicotet comerç, ja que els establiments comercials són també els beneficiaris del ‘Cole Xec’ ja que els 100.000 euros s’ingressen íntegres en els comerços del poble, evitant la desviació del gasto a altres localitats i a altres formats comercials.’, assegura Rafa Folgado, regidor de Comerç i Foment Econòmic.


L’ajuda facilitada consistix en un bo amb una quantia de 50€ canviables en el comerç local, a través de quatre vals de 10€, i dos de 5€. Els xecs escolars permeten que les famílies del municipi puguen subvencionar el material necessari per a l’inici del curs escolar com a roba i complements, calçat, uniformes, activitats extraescolars, mobiliari escolar, material esportiu escolar, articles d’higiene per als xiquets, equips informàtics , il·luminació de zones d’estudi, llibres de lectura, diccionaris i agendes, ulleres graduades i lents de contacte.


El repartiment de xecs va començar el dilluns i es prolongarà durant tota la jornada de hui dimecres en les instal·lacions del Centre d’Informació Juvenil per a tots els escolars que se’ls haja aprovat la sol·licitud.