Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Ayuntamiento Riba-roja clausura el programa T'Avalem con la entrega de diplomas a los 10 beneficiaros del taller

Los alumnos han obtenido los certificados de profesionalidad "Actividades Auxiliaste en Viveros, Jardines y Centros de Jardinería" e "Instalación y Mantenimiento de Jardines y Zonas Verdes"

'FOMENT ECONÓMIC,OCUPACIÓ I FORMACIÓ' 25 de maig de 2018

L'ajuntament de Riba-roja de Túria ha clausurat avui el programa "T'Avalem Espai Verd Turia Jove". Un projecte emmarcat dins del Pla "AvalemJoves" i engegat per la Conselleria d'Economia a través del SERVEF. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcalde del municipi, Robert Raga, el regidor de Foment Econòmic i Comerç, Rafa Folgado, el regidor de Personal, José Luis López i tot l'equip responsable en el projecte.

Un total de 10 alumnes i alumnes de jardineria, aturats i menors de 30 anys han sigut guardonats amb el lliurament d'un diploma i certificat de professionalitat després d'haver finalitzat la seua relació laboral amb l'administració local. Tots ells van rebre formació teòric-pràctica de 1920 hores en les aules de l'Agència de Desenvolupament Local de Riba-roja.

"Este projecte ha sigut tot un èxit. Els alumnes han posat en pràctica tot allò que han après sobre jardineria per a poder aconseguir, així, el certificat de qualificació professional i tenir les portes obertes al mercat laboral. Des de l'equip de govern seguim creixent i apostant per tot aquest tipus de programes en temes de desocupació i joventut amb la finalitat de que les persones tinguen una ocupació estable i digna", ha expressat el regidor de Foment Econòmic i Comerç, Rafa Folgado.

Fruit de la seua implicació i compromís, els deu alumnes de T'Avalem han obtingut els certificat de professionalitat nivell 1: "Actividades Auxiliars en Vivers, Jardins i Centres de Jardineria" i nivell 2: "Instalación i Manteniment de Jardins i Zones Verdes".

Recolzar i facilitar la inserció laboral de les persones aturades, millorar i augmentar la qualificació-inserció dels treballadors, així com oferir una formació certificada a cadascun dels alumnes que formen part d'aquest programa són els principals objectius que es pretenen aconseguir a través de T'Avalem.

Es tracta d'un pla d'ocupació que alterna el treball amb la pràctica professional a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge. Durant tot un any, els alumnes de T'Avalem es van formar i van realitzar tasques relacionades amb la professió de jardineria, rebent al seu torn el salari mínim interprofessional.

El jardí de la Mallá ha sigut la principal zona d'actuació. En ell s'han dut a terme treballs d'adequació paisatgista, així com la preparació del terreny i substitució de la xarxa de regs i drenatges. D'altra banda, la creació de noves zones verdes d'ús públic a banda i banda del Barranc dels Moros, la rehabilitació de les noves zones de cultiu convertint-les en diferents zones verdes, així com la renovació del sistema de reg i el disseny d'un nou jardí amb plantes adaptades a les condicions del Jardí de Bellavista han sigut unes altres de les actuacions que han dut a terme aquests joves durant la seua estada.

L'Agència de Desenvolupament Local de Riba-roja de Túria ha obert el termini de selecció de personal per a participar en la segona fase del programa "T'Avalem Espai Verd Turia Jove". D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja brindarà de nou l'oportunitat a altres deu joves del municipi.