Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ballet flamenc de José Huertas porta el seu espectacle El Quixot a l'Olympia del 26 al 29 d'agost

La companyia resident renovarà el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament.

'CULTURA' 15 de juliol de 2021

L'espectacle “El Quixot. Deliri enfront de la raó" arriba al teatre Olympia, de la mà del prestigiós ballarí i coreògraf, director de la companyia resident de Riba-roja “Mediterrani”, José Huertas. Sota la direcció artística de Huertas i Marta Fernández, aquest gran espectacle captarà l'atenció de l'espectador del 26 al 29 d'agost, que desitge submergir-se en l'apassionant món quixotesc.

L'espectacle conjuga la dansa, el folklore i el flamenc com a llenguatge per a transportar a l'espectador pel món oníric del gentilhome cavaller. Com explica l'artista, aquesta versió parteix d'un pensament sobre la figura del Quixot que, en la història, ha quedat com un home solitari sumit en les seues bogeries. “Però pot ser que el personatge creat per Cervantes, no fora més boig que qualsevol de nosaltres”, matisa l'artista.

La música recull parts del Quixot creat pel músic austríac Ludwing Minkus, destacat compositor de música per a ballet que, gràcies a aquesta composició, va ser nomenat compositor oficial del Ballet Imperial rus.

També destaquen en la partitura creacions del músic del ballet Nacional d'Espanya, Diego Losada. Una guitarra espanyola és l'encarregada d'anar enllaçant la composició clàssica i les cançons per a aquest espectacle quixotesc.

En 2018, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va formalitzar la relació entre el Conservatori Professional de Dansa i el ballarí, coreògraf i director de la Companyia Mediterrani, José Huertas, amb la signatura d'un conveni de col·laboració. D'aquesta manera, Mediterrani va passar a ser companyia resident del centre municipal i totes dues entitats han treballat per promoure i fomentar els ensenyaments artístics, escèniques i visuals en el municipi.

El consistori renovarà en breu el conveni que facultarà a la companyia resident a facilitar l'accés de l'alumnat del centre tant a assajos generals, preestrenes, classes magistrals, conferències, així com a diverses activitats formatives o tallers impartides per professionals de gran prestigi de la dansa espanyola. A més la presència d'aquesta companyia en el Conservatori suposa mantindre un vincle professional als alumnes i una preparació al mercat laboral.