Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Barri de Ciutat Jardí recupera la seua festa popular amb un caràcter inclusiu

Més de 250 persones de diferents ètnies van participar en la jornada lúdica

13 de març de 2017


Ciutat Jardí va fer gala de la diversitat cultural que coexistix en el barri. Paios, gitanos i àrabs van disfrutar d’una jornada festiva en què van participar més de 250 persones de diferents ètnies.

Promoguda per l’Associació de Veïns de Ciutat Jardí, la festa popular va comptar amb multitud d’activitats lúdiques que es van realitzar en el carrer perquè pogueren disfrutar d’elles tots els assistents. Concursos de balls i dibuixos realitzats pels xiquets i xiquetes del barri van ser algunes de les accions que els responsables de l’associació van organitzar per a este dia, amb l’objectiu de mostrar el treball diari que es realitza amb els diferents col·lectius del barri. Un dels atractius de la jornada va ser la donació de quatre bicicletes que el comerç local Cicles Folgado va realitzar al barri i que van ser sortejades entre els assistents.

Per a l’acte es van elaborar 300 racions de paella valenciana a llenya i ensalada per a 300 persones. L’encarregat de cuinar-la va ser el xef Joan Clement amb l’ajuda de set jóvens cuiners, que van utilitzar com a ingredients pollastre i conill sacrificat i certificat amb el ritu halal perquè la gran població musulmana poguera participar d’esta jornada d’integració social real a través de la cuina.

L’Associació de Veïns de Ciutat Jardí, que  realitza una important labor d’integració social en el barri, es va encarregar de la neteja una vegada finalitzada la festa donant bona mostra de civisme.

La jornada va comptar amb la participació de l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i del regidor de Benestar Social, Rafa Gómez, així com d’altres membres del govern local que van recolzar la iniciativa. ‘La intervenció en el barri ha donat els seus fruits. Des de l’Ajuntament hem treballat també l’associacionisme que ha aflorat des de la inclusió, sense cap tipus de separatismes’, assegura Rafa Gómez, regidor de Benestar Social.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat en els últims mesos diverses actuacions de millora en el Barri, com el condicionament del Centre Social i nou mobiliari urbà, la construcció d’un parc infantil, o l’habilitació d’un ecoparc mòbil. Paral·lelament s’ha treballat en l’organització social de les vivendes i s’ha intervingut en la millora estructural de les mateixes.