Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El call center de Riba-roja de Túria registra 7.486 telefonades des d'abril sobre assessorament econòmic, educatiu, serveis socials o sanitat

Les peticions sanitàries deixen pas a les consultes sobre qüestions econòmiques

11 de juny de 2020

El call center de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut un total de 7.486 telefonades des que es va posar en marxa el passat 3 d'abril i el punt àlgid del qual va tindre lloc la setmana passada amb 1.467 peticions dels ciutadans coincidint amb la publicació de les bases econòmiques municipals sobre subvencions destinades als autònoms, els comerços, els treballadors, les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i els aturats.

El major nombre de les telefonades rebudes en aquest servei –integrat per un total de 8 tele-operadors que atenen en horari ininterromput de 8 a 22 hores de dilluns a diumenge– constata que la majoria d'elles es produeixen en horari de matí i en dies laborals.

Les peticions d'emergència sanitària sobre material com a màscares, mesures protectores per als comerços o ampliació de terrasses han deixat pas a aquelles sobre les subvencions als autònoms.  

El temps mitjà d'atenció d'una telefonada és al voltant dels 2 minuts de temps mentre que va ser el passat 3 de juny la jornada en la qual es van atendre més dites des de la posada en marxa del servei amb 354 consultes. La tendència experimentada durant aquest temps ha sigut creixent en passar de les 219 crides en la primera setmana en funcionament –entre el 3 i el 12 d'abril- fins a les 1.467 registrades la setmana passada, és a dir, un increment del 69’8% entre ambdós dates.

Entre les qüestions d'informació que més demanden els ciutadans figuren les relatives a empreses amb 572, les relacionades amb els serveis especials sobre el Covid-19 i les seues mesures de protecció amb altres 436, les telefonades sobre ocupació amb 347, unes altres sobre serveis socials amb 278 o les educatives amb 259 peticions.

Els Serveis Socials són un dels departaments més sol·licitats pels ciutadans de Riba-roja de Túria amb un total de 2.299 atencions de les quals sobreïxen les 817 consultes genèriques, altres 300 sobre el Covid-19, les 304 ajudes socials, les 277 peticions telefòniques sobre els majors o les 108 telefonades relacionades amb el repartiment d'aliments entre la població. La setmana amb un major volum de gestió va tindre lloc entre els dies 18 i 22 de març, amb 363 telefonades, una xifra que s'ha reduït en més d'un 30% coincidint amb la volta a l'horari presencial en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.30 hores.

El servei d'atenció psicològica posat en marxa el 21 de març ha arribat a les 1.143 telefonades en total, després d'un augment del volum de gestió en passar de les 80 telefonades al març, les 477 d'abril i les 484 de maig, en la primera setmana de juny. Quant al servei d'atenció jurídica ha passat de les 14 del mes de març, a les 44 telefonades d'abril i d'ací a les 43 atencions de maig. La setmana passada va haver-hi 8.

Amb el final de curs més pròxim, l'Educació adquireix un major protagonisme amb la sol·licitud d'informació sobre escolarització del pròxim curs com una de les seues prioritats amb 131 consultes –un 71% sobre el total–, seguides de la sol·licitud de deures a domicili amb altres 11, la informació sobre ajudes escolars amb altres 11 o les 9 peticions sobre informació del conservatori, l'auditori o el teatre.

Finalment, el programa Riba Activa aconsegueix les 974 telefonades, de les quals 542 han sigut per a assumptes relacionats amb l'ocupació i els seus diversos vessants com els Ertes amb 158 peticions, les 105 genèriques, 90 sobre inscripció en el portal d'ocupació o les 81 sobre la prestació de desocupació. D'altra banda, les sol·licituds d'empreses s'han disparat fins a les 432 telefonades, amb les ajudes locals com les grans protagonistes amb un 85% sobre el total, o el 4% sobre les ajudes autonòmiques.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “les bones xifres aconseguides en la gestió d'aquesta situació excepcional que hem viscut durant aquests tres últims mesos, no sols en el volum de telefonades i sol·licituds rebudes sinó també en la labor desenvolupada per tots els treballadors i empleats dels diversos departaments municipals que han realitzat un esforç sobrehumà”.