Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consell reforça la seua vinculació a l'Associació de Municipis del Parc Natural del Túria

Municipis i Administracions firmaran un conveni per a conservar, mantindre, vigilar i dinamitzar este espai natural.

'MEDI AMBIENT' 17 de gener de 2017

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrian ha presidit este matí en el Castell de Riba-roja la 5a Assemblea de l'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria, després de visitar l'edifici consistorial i firmar en el Llibre d'Honor.

A l'acte ha assistit també el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro i el director general de Medi Natural, Toni Marzo. La delegació autonòmica ha estat acompanyada per l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla i de la resta d'alcaldes i regidors dels municipis integrants de l'Associació, així com membres de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, que han passat a integrar l'associació com a membres no nats.

La visita de la consellera s'integra en la nova política de gestió dels parcs que porta a terme la Generalitat Valenciana, "que fins a la data havia estat abandonada i mal entesa", ha assegurat Elena Cebrian. La titular de Medi Ambient ha destacat "hi ha moltes ganes de treballar conjuntament per protegir, posar atenció pel futur de les persones, gaudir dels parcs i ensenyar els valors del nostre territori i els nostres pobles. Es pot convertir en un factor de competitivitat, de diferenciació perquè conflueix la història, l'agricultura, el riu, - ha dit- és un exemple de vertebració".

Un exemple d'aquesta col·laboració entre administracions és el conveni que la Generalitat Valenciana ha posat sobre la taula per al seu estudi i aprovació per part dels municipis integrants de l'Associació, Diputació i Confederació Hidrogràfica. Este document estableix unes obligacions de manteniment, conservació i millora, així com de difusió, promoció i divulgació del Parc Natural, per part de les entitats implicades.

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha incidit en la singularitat del Parc Natural del Túria "és un parc únic, amb endemismes, situat al costat de València i amb un milió i mig d'usuaris". Raga ha insistit en la necessitat d'invertir en ell i ha demanat la implicació de la Conselleria i de la Confederació Hidrogràfica.

Després de la reunió mantinguda este matí, els municipis han acordat estudiar el conveni i presentar propostes concretes que es refondran en un document que es presentarà de nou a Conselleria.

En el transcurs de l'Assemblea, el vicerector de la Universitat de València, ha informat que a través del vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, s'ha signat un conveni amb la Conselleria de Turisme dins el projecte 'Turisme i Paisatge' per desenvolupar a partir del proper mes de febrer un Pla Director del Parc Natural del Túria a fi de convertir este enclavament natural en producte turístic.