Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consell Sectorial de Benestar Social presenta els informes anuals sobre desnonaments i ajudes econòmiques de 2017

L'òrgan triarà en la pròxima reunió un representant per al Consell de Poble.

'BENESTAR SOCIAL'10 de novembre de 2017


El Consell sectorial de Benestar Social, Solidaritat, cooperació i convivència ha celebrat la seua segona reunió amb la participació de més d'una vintena de representants d'entitats i associacions.

Aquest és un dels 8 consells sectorials la creació dels quals va ser aprovada per ple el 7 de novembre de 2016 i que aglutinen a les més de 100 associacions de la localitat, amb l'objectiu de consolidar-se com l'instrument més idoni per a la supervisió i anàlisi dels recursos públics disponibles i que incideixen, des dels Serveis Socials, sobre el seu territori i per als seus ciutadans.

El consell sectorial de Benestar Social va ser presidit pel regidor delegat de Benestar Social, Rafa Gómez i la vicepresidència del regidor de Riba-roja Pot, Rubén Ferrer.

Després de la ratificació del nomenament de la secretària, es va abordar l'acord relatiu a l'elecció d'un representant de Benestar Social en el Consell de Poble, proposta que es va deixar sobre la taula després de no presentar-se voluntàriament cap candidat.

En el transcurs de la reunió es va adonar del nombre de desnonaments atesos pel departament jurídic de Benestar Social. De les vuit persones afectades durant 2017, tres han sol·licitat lloguer social i una moratòria.

Des de la presidència es va proposar la integració de la Comissió de Desnonaments en el Consell Sectorial de Benestar Social, a fi d'abordar els diferents casos i emetre informes o recomanacions, amb independència de la intervenció del servei d'assessorament jurídic municipal encarregat d'intervenir en els desnonaments si ho requereix la persona.

En relació al parc públic d'habitatges en Riba-roja del Túria, Rafa Gómez va anunciar que la Conselleria, a través d'EIGE, gestiona 104 habitatges.

Durant aquesta legislatura, la Conselleria ha adjudicat 10 habitatges socials en el municipi, una d'elles a una família víctima de violència de gènere, i ha invertit 120.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic.

Així mateix es va presentar l'informe de les ajudes econòmiques individualitzades. Un total de 292 persones van sol·licitar aquest recurs, de les quals 259 han sigut aprovades en 2017. Aquestes ajudes corresponen ascendeixen a 170.000€, en concepte d'alimentació bàsica i higienes personal i de la llar (71.802,40€, subministrament de la llar (llum, aigua i gas) (54.551,40€), lloguer (34.030€), neteges de xoc (1.220€) o medicaments; (648,57€) entre uns altres.

Respecte al Programa de Pobresa Energètica de la Consellería d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, 57 unitats familiars han sigut beneficiàries de les ajudes en concepte de llum (7.602,81€), aigua (2.842,51€) i gas (287,72€), per a poder fer front a les seues factures.

Raga Gómez Muñoz, regidor de Benestar Social i president del Consell va destacar la nodrida representació per part d'entitats i associacions locals presents en la reunió, que permeten que es fomente el diàleg i el consens en assumptes d'interès general relatius als serveis socials, al mateix temps que es formulen propostes de programes i actuacions en aquest àmbit

El consell va fixar la periodicitat de les reunions cada tres mesos i va acordar la celebració de la pròxima convocatòria per al 12 de febrer de 2018.