Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consell Sectorial Territorial es reunix per primera vegada des de la seua creació

El seu objectiu és millorar i tindre una comunicació contínua amb els veïns de Riba-roja

'TRANSPARENCIA Y PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 17de juliol de 2017


Demà, dia 19 de juliol, es reunirà per primera vegada el consell sectorial territorial, un dels 8 consells municipals creats per a canalitzar la participació de les 100 associacions en els assumptes públics, i en el que participen les associacions de veïns del nucli urbà i les urbanitzacions.

“És un moment històric per al municipi, és la primera vegada que es reunix un consell”, explica Rafa Gómez, regidor de Participació Ciutadana i Transparència, qui definix el Consell com un “òrgan de debat que ens ajude a millorar i tindre una comunicació contínua amb els veïns, la qual cosa sens dubte redundarà en beneficis per a la comunitat quant a servicis, medi ambient, infraestructures o inclús jardineria”. A més, Gómez ha afegit “implica la participació de la gent en la política no sols votant cada quatre anys, ja que aquelles propostes consensuades podran aplicar-se a nivell pressupostari”.

Este consell està format per un president, regidor delegat de l’àrea, un vicepresident, un secretari del consell funcionari d’este departament i les associacions i entitats corresponents a este àmbit.

La seua finalitat és potenciar el diàleg entre els ciutadans de les diferents associacions de veïns i informar sobre les activitats i actuacions que afecten la seua associació. Alguns dels seus objectius proposats per a això són fomentar l’associacionisme veïnal impulsant acords que milloren el seu espai i activitat, aconseguir major coordinació amb els òrgans centrals de l’Ajuntament o l’eficàcia en la prestació de servicis, desconcentració municipal i la proximitat de la gestió municipal als veïns.

Els punts que seran tractats en la reunió seran, en primer lloc, la ratificació per part del consell del ple el nomenament del secretari del ple del consell. En segon lloc, s’abordarà la proposta de la presidència, de la inclusió de punts posteriors, per als representants components del consell, i tercer l’acord relatiu a la designació de titular i suplent d’este consell perquè represente els interessos, en el consell general de Participació Ciutadana.

D’altra banda es donarà compte de l’informe dels Pressupostos Participatius del 2016 i la rendició de comptes de les obres executades en les diferents urbanitzacions i barris del municipi. I, en últim lloc, la presentarà l’informe dels resultats de les votacions dels pressupostos participatius 2017.