Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consorci València Interior ajorna el cobrament de la taxa de tractament de residus als mesos d'octubre i novembre

Aquesta mesura alleujarà la pressió econòmica de la ciutadania.

'MEDI AMBIENT' 7 de maig de 2020

El Consorci València Interior (CVI) ha decidit ajornar el cobrament de la taxa de tractament de residus a tota la ciutadania fins a la tardor. Es tracta d'una mesura excepcional que pretén alleujar la situació econòmica de famílies i empreses davant la present situació econòmica, provocada per la crisi del coronavirus. Aquesta mesura, presa durant la passada reunió de treball virtual dels membres de la Junta de Govern del CVI, pretén alleujar la pressió als veïns i veïnes dels 61 municipis consorciats.

El Servei de Gestió Tributària de la Diputació de València ha procedit a la modificació dels cobraments, que es realitzaran entre els mesos d'octubre i novembre en període voluntari. Les famílies que tinguen aquest import domiciliat en el seu banc, el pagament els arribarà fraccionat en dos: el primer l'1 d'octubre i el segon el 2 de novembre. En paraules del president de l'entitat, Robert Raga, “aquesta taxa es cobra habitualment al juny i juliol, però el CVI ha volgut ser sensible a les dificultats econòmiques a les quals s'enfronten les famílies i empreses després de la crisi del coronavirus i s'ha pres la determinació d'ajornar-ho a la tardor”. D'aquesta manera “contribuïm al fet que les famílies es recuperen econòmicament abans de realitzar el cobrament de la taxa que fa possible el servei de tractament dels nostres residus que, com tots sabem, és fonamental”.

El Consorci València Interior és l'entitat que gestiona els residus de 61 municipis de les cinc comarques valencianes d'interior: l'Hoya de Bunyol- Xiva, la Plana Utiel – Requena, el Racó d'Ademuz, Camp de Túria i Els Serrans i que dona servei a més de 250.000 persones. L'ens ha anat recobrant la normalitat en la seua xarxa d'ecoparcs, mentre que les plantes de tractament han continuat gestionant de manera segura els residus en circumstàncies excepcionals, amb la major recuperació possible materials aprofitables, garantint el servei a la ciutadania.