Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Pla Municipal Rehabilita permet 104 actuacions de millores en façanes i accessibilitat i mou més de 643.000 euros entre les empreses locals

Les ajudes bonifiquen fins al 50% de l'actuació en edificis i habitatges.

'URBANISME' 6 de febrer de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria fa balanç de la convocatòria bianual de les dues subvencions d'urbanisme per a la rehabilitació de façanes i millora d'accessibilitat que es tradueixen en un total de 104 actuacions de millora edificis i habitatges del municipi. Aquestes subvencions dins del Pla Municipal Rehabilita han sigut concedides en 2022 i els beneficiaris ja disposen des d'el mes de desembre passat de l'import, tindran tot l'any 2023 per a efectuar les obres en el cas que no ho hagen fet durant l'any passat.

En aquesta nova convocatòria, les subvencions de façanes i accessibilitat permetran un moviment de capital de 643.641,32 euros en l'economia local, dels quals 235.460,98 euros han sigut aportats per l'ajuntament.

Amb l'ajuda per a la rehabilitació de façanes, s'han subvencionat 16 edificis i 71 habitatges. Aquesta ajuda per a la rehabilitació, representa la major part del pressupost amb un moviment de 518.251,49 euros dels quals el consistori ha aportat 198.972,32 euros. A més totes aquestes obres en edificis i cases del municipi, han sigut realitzades o s'efectuaran íntegrament per 29 empresa locals.

D'altra banda les subvencions d'accessibilitat han sigut atorgades a 17 habitatges, amb un moviment econòmic de 125.389,83 euros, dels quals l'aportació municipal ha sigut 36.488,66 euros. També aquests treballs per a millorar l'accessibilitat dels habitatges seran realitzats per 9 empreses locals. Els treballs per a millorar l'accessibilitat consisteixen en reformes de banys, ascensors, salva escales, rampes i ampliació de portes.

A més, dins del Pla Municipal Rehabilita, des de l'àrea d'Urbanisme de l'ajuntament estan tramitant la subvenció d'Informes d'Avaluació d'Edificis (IEE) que també s'ha posat a la disposició dels ciutadans un any més.

"Fem un balanç molt positiu d'aquestes subvencions, que cada exercici creixen en nombre d'actuacions que milloren l'estètica dels nostres carrers, la qualitat de vida dels nostres veïns i afavoreixen el moviment econòmic local. A més enguany potenciarem les minimitzacions amb subvencions municipals."- assenyala la regidor de Planificació Urbanística Teresa Pozuelo.