Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple aprova l'adjudicació del nou contracte de la gestió de l'aigua potable i sanejament, depuració i control d'abocament per als pròxims 17 anys

La nova contracta garantirà l'aigua potable a les 800 empreses dels polígons industrials i amplia el servei a 200 habitatges que mancaven del servei municipal

4 de novembre de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l'adjudicació del nou contracte de la gestió de l'aigua potable i sanejament, depuració i control d'abocament amb una vigència de 17 anys i que suposarà un cànon anual de 650.000 euros -11 milions d'euros en total- per a l'ajuntament i permetrà inversions de 2’7 milions d'euros en extensió la xarxa a zones que actualment manquen d'ella.

L'adjudicació s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern del PSPV i de Ciutadans, l'abstenció del Partit Popular, Vox i Compromís mentre que Podem Riba-roja Pot i Esquerra Unida van votar en contra d'aquesta. L'adjudicatària tindrà ara un termini de deu dies per a aportar tots els requisits i acreditacions per a dur a terme el servei.

L'acord plenari posa fi als problemes judicials que es van iniciar al novembre de l'any 2016 quan una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) anul·lava el contracte de l'any 2012, en considerar que s'havien vulnerat diversos drets després de la denúncia d'una de les aspirants.   

El nou contracte del servei permetrà invertir 2’7 milions d'euros amb la posada en marxa d'un projecte per a garantir el subministrament d'aigua a les més de 800 empreses existents en els polígons industrials durant les 24 hores del dia en cas d'avaries o trencaments en el proveïment i estendrà la xarxa de subministrament a més de 200 habitatges que ara manquen d'ella a les urbanitzacions de la Llobatera, Carassols, Pla de Nadal i el Pla de Totxar.

Precisament, entre les irregularitats trobades en la sentència judicial cal destacar la falta de redacció i aprovació dels projectes i avantprojectes per a l'execució de les obres, la instal·lació a la xarxa de sanejament separativa del polígon industrial l'Oliveral i el proveïment d'aigua potable per al polígon industrial de la zona sud o la connexió de depòsits del Calvari amb la finca existent en la variant de Riba-roja de Túria.

Entre les millores introduïdes en el nou contracte respecte de l'anterior cal destacar un augment de les aportacions econòmiques a fons perdut que passen de 2 a 5 milions d'euros, els abonaments inicials que passen de 2 a 2’3 milions d'euros, l'execució de les obres en Entrenaranjos i els polígons industrials, un augment del cànon en passar dels 600.000 a 650.000 euros, a més de que es garanteix que no s'incrementaran les tarifes que es cobren als usuaris.
 
Un altre projecte que tirarà avant amb el nou contracte és la renovació de la xarxa de proveïment en Entrenaranjos, en l'àrea nord-est, els habitatges del qual pateixen deficiències històriques de pressió en el subministrament. Aquesta iniciativa es completarà amb l'anellat de la xarxa principal de proveïment del parc logístic i de les més de 800 empreses dels polígons industrials.

El nou adjudicatari inclourà millores ambientals i socials en la gestió del subministrament de l'aigua potable com les millores en l'atenció als col·lectius amb necessitats especials, millores en el servei d'atenció als ciutadans i unes tarifes en les quals no es preveuen increments. A més, s'introdueixen aspectes ambientals com un pla director del servei de proveïment, un altre sobre clavegueram i xarxa de pluvials i sengles plans contra el canvi climàtic –reducció del CO₂- i una reducció notable dels abocaments contaminants del cicle de l'aigua.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat “l'alta participació d'empreses que s'han presentat en la licitació en un procés transparent gràcies a la labor de tots els departaments municipals que redundarà en un servei més complet i eficaç, més net i sostenible i amb un increment de les inversions econòmiques que es duran a terme al llarg de tot el contracte, tot això sense augmentar les tarifes als veïns i a les empreses”.