Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja es compromet a la neutralitat climàtica en 2050 que preveu reduir al màxim les emissions de CO2

Aprovat un acord de respecte i protecció al medi ambient.

'MEDI AMBIENT' 22 de febrer de 2022

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l'equip de govern per a adherir-se als nous compromisos del Pactes d'Alcaldies en el qual les administracions es compromet a reduir al màxim les emissions de diòxid de carboni (CO2) i aconseguir que les restants emissions nocives siguen absorbides per l'acció dels boscos, entre altres.

La moció afavorida pel govern de Riba-roja de Túria del PSPV ha comptat amb el suport de Ciudadanos, Compromís i Esquerra Unida, mentre que el Partit Popular i Podemos Riba-roja Pot s'han abstingut i Vox ha votat en contra. Aquest acord confirma l'acord de gener del passat any sobre el “Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia”.

L'acord suposa una ampliació dels compromisos que en el seu moment es van redactar en el pacte dels alcaldes per a l'any 2030 a la Unió Europea, com una reducció de les emissions de CO2 en més del 40% a través de mesures d'eficiència energètica i accions relacionades amb la promoció de les energies renovables i la mobilitat urbana sostenible, amb mesures per a adaptar-se al canvi climàtic i un augment en la resiliència enfront del mateix.

Entre els primers compromisos adoptats cal destacar una reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEH) en almenys un 40% fins a l'any 2030, un augment de l'eficiència energètica en un 27% fins al 2030, un augment de la resiliència de la ciutat mitjançant l'adaptació als impactes del canvi climàtic i l'elaboració d'un inventari d'emissions de referència, una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic i un pla d'acció.

Els ajuntaments europeus reunits sota el Pacte de les Alcaldies han iniciat una nova fase amb els nous compromisos per a una Europa “més justa i climàticament neutral”, amb mesures per a disminuir la pobresa energètica mitjançant una transició justa, amb eines per a involucrar a la ciutadania, als sectors econòmics i als actors locals en la citada transició.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat que aquest pacte “és essencial per a garantir la sostenibilitat del planeta i de tot el nostre entorn, en el qual no sols han de participar les administracions públiques com a impulsores del projecte sinó també la resta dels ciutadans i les empreses privades, ja que només així podrem lluitar tots en la mateixa direcció, cap a un món més just, més solidari i més net ambientalment”.