Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja felicita els dos biòlegs que van trobar una nova espècie de fong en la vall de porxinos

El ple agraïx la labor de Juan Carlos Zamora i Juan Carlos Poveda

30 de març de 2017


El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha felicitat públicament els dos biòlegs que han trobat una nova espècie de fong -denominada Cyathus ibericus- en la vall de Porxinos de la localitat. La troballa ha sigut possible gràcies a Juan Carlos Zamora, del departament de biologia vegetal de la Universitat de Castella la Manxa i Juan Carlos Poveda-Molero, biòleg i veí de Riba-roja.

A pesar que este descobriment es va realitzar fa uns anys, no ha sigut fins ara quan ha pogut ser oficialitzat després de la seua publicació en la prestigiosa revista científica Personia-Molecular Phylogeny and Evolution of Vaig exercir que presa el nom de Cyathus ibericus per a diferenciar-la d’una pareguda denominada Cyathus Pygmaeus, localitzada anys arrere.

La proposta de felicitació de Riba-roja Pot -a la que es va sumar el govern local format el PSPV, Compromís i Esquerra Unida, a més de Ciutadans- agraïx la labor d’ambdós investigadors en la seua labor per estudiar i recuperar una espècie molt habitual en alguns enclavaments de Riba-roja com Porxinos i la Vallesa de Mandor, tenint en compte l’ecosistema autòcton existent.

L’espècie autòctona trobada va ser descoberta fa uns anys i durant un temps ha sigut necessari un seguiment de la seua evolució en què s’ha realitzat un estudi microscòpic i molecular per mitjà d’una anàlisi de l’ADN, els resultats del qual han permés deduir que es pot diferenciar per complet d’una pareguda denominada Cyathus Pygmaeus localitzada anteriorment.

La proposta arreplega la felicitació a ambdós biòlegs per la seua labor científica i emplaça al consistori a divulgar este important troballa entres els més jóvens de la localitat en col·legis i instituts amb l’objectiu que puguen valorar en la seua justa mesura la importància d’esta troballa i els vessants de la biodiversitat com a eix fonamental de la riquesa ambiental de Riba-roja de Túria.