Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja modifica l'ordenança per a permetre als bars i restaurants ampliar les seues terrasses per a garantir la seguretat sanitària entre les persones

L'ajuntament completarà aquesta mesura amb ajudes de fins a 2.000 euros.

'FOMENT ECONÒMIC I COMERÇ' 4 de junio de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació de l'ordenança municipal reguladora de la instal·lació de taules i cadires a les terrasses de les cafeteries, bars i restaurants de la localitat que permeta una ampliació de les mateixes amb l'objectiu de complir amb la normativa sanitària efluent del decret de l'Estat d'Alarma a Espanya.

La normativa vigent en matèria d'ocupació de taules i cadires en la localitat regula l'extensió detallada de la superfície que aquest tipus d'establiments poden disposar per a instal·lar les seues terrasses de manera que, a partir d'ara, passaran a ampliar notablement el seu perímetre d'actuació per a adaptar-la a les exigències sanitàries que obliga a guardar una distància de dos metres entre les persones.

Els canvis introduïts en l'ordenança arrepleguen que es tracta d'una situació “excepcional” en la qual es podrà ordenar de forma motivada “la suspensió total o parcial de les normes, requisits i condicions fixats per a la concessió de les autoritzacions per a la instal·lació de taules i cadires en la via pública, amb una valoració de les circumstàncies concurrents i atés l'interés general”.

L'acord plenari matisa que aquesta ampliació de les terrasses busca “la transició cap a una nova normalitat, en la qual es tracta de reactivar progressivament eixes activitats econòmiques suspeses, amb mesures com l'ampliació de la superfície que poden ocupar les terrasses, per això, seria greument contrari a l'interés públic, el dilatar en excés l'efectivitat d'aquestes mesures”.

Paral·lelament a l'ampliació de les terrasses, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa una partida pressupostària de 670.000 euros en total per a atendre les necessitats dels autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicats pel tancament arran del Covid-19. Entre ells, es troben els propietaris dels establiments de restauració i cafeteria.

A més, cal recordar que l'ampliació de les terrasses s'uneix a la decisió del govern municipal d'eliminar la taxa econòmica que satisfan anualment els amos dels bars, cafeteries i restaurants de Riba-roja de Túria corresponent a l'any 2020 com una forma de compensació pel període en el qual aquest tipus d'establiments han estat tancats al públic durant el decret de l'Estat d'Alarma arran del Covid-19.

Les ajudes econòmiques poden arribar a aconseguir els 2.000 euros en total en aquells casos en els quals les activitats que s'exerceixen en un local comercial s'ha vist afectades pel tancament. Entre els incentius a tindre en compte per part dels beneficiaris d'aquesta mena de subvencions cal destacar les despeses corrents de lloguer, factures dels proveïdors, els subministraments bàsics o els consumibles, entre altres.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest acord plenari “és essencial per a la tornada a la normalitat d'un sector tan important en el nostre municipi com la restauració i amb els autònoms com a grans protagonistes i motors del desenvolupament i la revitalització econòmica de la societat local i en eixe camí d'ajuda està molt compromés l'ajuntament”.