Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja reclama línies d'ajudes i subvencions per a les falles i mostra el seu suport per la labor en la promoció de les tradicions valencianes

L'ajuntament expressa la solidaritat amb els sectors afectats.

'FALLES' 22 d'abril de 2021

El ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció conjunta de tots els partits en la qual mostra el seu suport a la labor que exerceixen les falles i expressen la seua solidaritat per l'aturada que pateix aquest sector a causa de la pandèmia. Al mateix temps, reclama a les administracions públiques noves línies d'ajudes econòmiques complementàries per a la seua salvaguarda.

La moció ha comptat amb el suport exprés de totes les formacions amb representació en el ple municipal com el PSOE, el Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, Esquerra Unida, Vox i Podem Riba-roja Pot. El ple íntegrament dona el seu suport al manifest del sector faller “Per la Salvaguarda dels elements essencials de l'espai cultural de les falles de València”.

El text confirmat per la totalitat de grups polítics de Riba-roja de Túria incideix en la necessitat que les administracions mostren “el seu reconeixement i suport per salvaguardar els oficis, la indústria i la cultura tradicional valenciana” al mateix temps que exigeix de les mateixes la concessió de noves línies d'ajuda i subvencions de les empreses relacionades amb el sector de les falles.

Cal recordar que el ple de Riba-roja va aprovar el passat 7 de setembre l'adhesió a la Declaració de les Corts Valencianes respecte del sector faller i un suport exprés als sectors més afectats econòmicament per la crisi del Covid-19. També es va instar les administracions públiques a col·laborar de manera activa en l'elaboració d'ajudes econòmiques.

En els comptes de l'any 2021 sí s'han aprovat ajudes per a les comissions falleres de Riba-roja de Túria, especialment respecte dels oficis relacionats amb les falles i les indústries més afectades. No obstant això, des de les Associacions i Gremis més afectats sol·liciten major suport a les administracions com a complement a les ajudes econòmiques aprovades ja.

Les associacions falleres sol·liciten major suport de les institucions en la promoció, transmissió, especialització i revitalització dels oficis implicats, ja que la llarga duració de la pandèmia està causant un efecte devastador sobre els oficis implicats en el sector, amb especial atenció als oficis, músics, pirotècnics, indumentàries, orfebres, artistes fallers, escriptors, poetes o floristes, entre altres.

La Unesco manté que el principal criteri per a la salvaguarda de les expressions del patrimoni cultural immaterial és aconseguir que els coneixements i tècniques inherents a l'artesania tradicional es transmeten a les generacions esdevenidores, de tal forma que continuen perdurant en les comunitats com un signe evident d'expressió creativa i identitat cultural.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat “la solidaritat i el reconeixement de l'ajuntament amb els sectors econòmics i socials relacionats amb les falles per la situació que viuen des de fa un any davant la impossibilitat de celebrar unes festes tan volgudes i entranyables per a tots els valencians, per això no sols cal solidaritzar-se sinó reclamar i exigir ajudes econòmiques per a ells, amb l'objectiu que puguen suportar millor la situació i que molt prompte puguem recuperar aqueixa normalitat”.