Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Ple dóna llum verda als consells de participació i obri una nova via al diàleg amb els ciutadans

(1)

9 de novembre de 2016

A fi de facilitar la participació ciutadana en tots els assumptes públics, l’Ajuntament ha portat a ple l’aprovació de nou consells, Infància i Adolescència, Benestar Social i Solidaritat, Cooperació i Convivència, Esports, Econòmic i Social, Medi Ambient, Canvi Climàtic, Desenrotllament Sostenible i Rural, Festes i Tradicions i Joventut, així com el ‘Consell de Poble’ i el Consell Territorial.

Els consells van comptar amb l’aprovació unànime de tots els grups, tan sols el PP es va abstindre en el de la Infància per discordances en el funcionament. Este nou instrument de participació, permetrà interaccionar a la ciutadania en els assumptes públics, potenciant el teixit associatiu.

Després de la seua aprovació en ple, els consells se sotmetran ara a informació pública durant 30 dies per a presentació d’al·legacions o suggeriments.

El ple va aprovar amb els vots a favor de PSOE, Compromís, EU, Ciutadans i PP i l’abstenció de Riba-roja Pot el projecte del nou accés a l’A3 del sector Masia de Baló, i l’inici de l’expedient expropiatori. Després de la contestació de les al·legacions pendents, es dóna llum verda a un dels projectes viaris més importants per al sector industrial d’esta zona que agilitzarà i descongestionarà de tràfic este nucli logístic.

Amb total suport dels grups va ser recolçada la proposta de Riba-roja Pot per a instar a la Direcció General de Indústria i Energia el compliment dels Plans de Restauració de les pedreres del nostre terme municipal, així com la realització d’inspeccions oculars, mesuraments i controls periòdics que garantisquen l’execució de dits plans per a ‘evitar greus perjuís al mediambient del nostre municipi’.

Una altra de les propostes aprovades per unanimitat en la sessió plenària va ser la presentada per Ciutadans, per a l’elaboració d’un Pla Territorial d’Emergències i Protecció Civil de Riba-roja de Túria, la posada en marxa de la Comissió Local de Protecció Civil i la comprovació pertinent de l’existència de plans d’autoprotecció en els edificis tant municipals com no municipals. Amb esta moció, Ciutadans pretén ‘identificar i classificar els riscos tant de persones com de béns’ per a garantir la seguretat dels veïns de Riba-roja.

Riba-roja Pot i Compromís van presentar conjuntament al ple una moció per a reclamar als bancs unes determinades exigències, davant de l’onerosa situació dels desnonaments.  L’acceptació de la dació en recompensa de la vivenda hipotecada, l’oferiment d’una alternativa habitacional a la família afectada per un alçament o l’avís a Benestar Social amb almenys tres mesos d’antelació de la sol·licitud al jutjat de l’alçament d’una vivenda, van ser els acords de ple, així com la retirada dels depòsits bancaris a aquells bancs que incompliren els acords. PP i Ciutadans van votar en contra de la proposta.

El ple va aprovar una proposta del PP amb l’únic vot en contra de Ciutadans, en la que es proposava informar els veïns de l’estat de les mocions presentades al ple municipal per mitjà d’enllaç en la web municipal. En este enllaç s’incorporaran totes les resolucions presentades durant la present legislatura i seran actualitzades després de cada sessió plenària.

Va prosperar la moció de Compromís, amb l’única abstenció de Ciutadans, relativa a la defensa dels cítrics valencians davant del canvi d’aranzels de la Unió Europea i l’entrada de taronges del Sud d’África. L’Ajuntament instarà a Consell a sol·licitar al Govern Central que defenga compensacions econòmiques davant de la Unió Europea així com la intensificació de polítiques destinades a l’obertura de nous mercats, entre altres propostes.

EU va presentar dos propostes, amb els vots en contra de PP i Ciutadans i el vot favorable de la resta de partits va prosperar l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Municipis lliures de tracta de persones destinades a la prostitució, així com la posada en marxa de campanyes de sensibilització contra l’explotació sexual de les dones. La segona de les mocions d’EU, en contra de les polítiques d’austeritat derivades de les exigències de la Unió Europea, va sumar els vots favorables de PSOE, Compromís i Riba-roja Pot i en contra de PP i Ciutadans.

Del la taula es va retirar l’acord relatiu a la fixació de noves retribucions de càrrec de dedicació exclusiva, sobre un regidor de l’equip de govern.

 

En el següent enllaç es troba el video del ple ordinari de data 7 de novembre de 2016