Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El polític i activista Pedro Zerolo tindrà una placa en Riba-roja

La proposta ha sigut presentada conjuntament pel PSOE, Compromís, l´Esquerra i Podem Riba-roja.

'FOMENT DE LA IGULATAT' 3 de juny de 2020

Riba-roja destinarà una plaça o carrer al polític i activista, Pedro Zerolo, gràcies als vots a favor del PSOE, L´Esquerra, Compromís i Podem Riba-roja a la moció presentada conjuntament pels quatre grups municipals en el ple del passat 1 de juny. Per contra, la proposta no va comptar amb el suport de Vox, Partit Popular i Ciutadans.

El ple reconeix així el treball realitzat pel socialista Pedro Zerolo al llarg de la seua trajectòria política en defensa dels drets de les persones LGTBI+. Aquest espai – arreplega la proposta- “serà un lloc de reconeixement a totes les persones LGTBI+ del nostre municipi que al llarg del temps han patit la discriminació i el maltractament per voler o ser diferent a la majoria i per totes aquelles persones que han lluitat per la visibilitat i els drets de les persones LGTBI+, més enllà dels partits i ideologia”.

L'Ajuntament de Riba-roja situarà la placa o carrer destinat al polític Pedro Zerolo en un espai d'afluència de gent jove, a fi d'inculcar a aquest col·lectiu els valors d'igualtat i respecte que va impulsar aquest polític espanyol al llarg dels seus anys en actiu.

La proposta suposa a més l'adhesió al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI que es commemora el pròxim 28 de juny, “com a part del compromís amb la igualtat de tracte i d'oportunitats com un principi fonamental i una responsabilitat de les administracions locals”. El ple reafirma així compromís del consistori amb els drets humans i la diversitat sexual i amb la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere, així com “la ferma determinació d'avançar en la superació de les barreres que encara perviuen hui dia”.

El consistori se suma a totes les veus que clamen per un futur en igualtat de totes les persones al marge de la seua identitat sexual i/o de gènere i de la seua orientació sexual  i ha manifestat la seua disposició de treballar conjuntament amb les organitzacions LGTBI que duguen a terme la seua activitat en el municipi

La proposta arreplega la necessitat d'invertir en polítiques a favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere a través del desenvolupament de programes i projectes d'atenció, informació, formació, sensibilització i conscienciació. Així mateix condemna qualsevol tipus d'agressió física i verbal i la humiliació i menyspreu a les persones LGTBI+ i es compromet a continuar treballant en la informació i formació de la Policia Local.

El ple planteja a més la necessitat de dotar a les entitats locals de les competències en aquesta matèria i els recursos necessaris per a la implementació de les polítiques i iniciatives necessàries per a garantir la igualtat efectiva i aprova la sol·licitud al Govern d'Espanya de l'aprovació de la Llei Integral LGTBI+.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga,  ha destacat “Pedro Zerolo ha sigut i continua sent un referent en la lluita dels drets de les persones LGTBI+ tant a Espanya com a Amèrica Llatina, que mereix un reconeixement públic i permanent. Des de l'Administració continuarem consolidant els drets d'aquest col·lectiu amb polítiques actives d'igualtat”.