Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El prestigiós Ballet José Huertas establix la seua seu com a companyia resident en el Conservatori de Riba-roja de Túria

L’Ajuntament i la Companyia Mediterraneo subscriuen un conveni de col·laboració per als pròxims quatre anys.

'EDUCACIÓ I CULTURA' 25 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha formalitzat este matí la relació existent entre el Conservatori Professional Municipal de Dansa i el ballarí, coreògraf i director de la Companyia Mediterraneo, José Huertas, amb la firma d’un conveni de col·laboració pel qual passarà a ser companyia resident del Conservatori Professional.

En virtut d’este acord, ambdós entitats treballaran conjuntament a promoure i fomentar les ensenyances artístiques, escèniques, visuals i totes aquelles que permeten el creixement o desenvolupament personal a través del sosteniment de la nostra cultura. 

 


“Riba-roja té el privilegi de comptar amb la combinació de Dansa i Música en un mateix Conservatori, la qual cosa ens permet desenvolupar importants projectes” assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui matisa “necessitem popularitzar i visibilitzar l’art de la dansa i a través de la firma d’este conveni no sols anem a aconseguir-ho sinó que aconseguim professionalitzar esta ensenyança”

Este conveni és la formalització d’una col·laboració existent en els últims anys i que ha permés l’accés de l’alumnat del centre tant a assajos generals, preestrenes, classes magistrals, conferències, així com a diverses activitats formatives impartides per professionals de gran prestigi de la dansa espanyola. A més la presència d’esta companyia en el Conservatori suposa mantindre un vincle professional als alumnes i una preparació al mercat laboral.

Com contraprestació, l’Ajuntament cedirà de forma gratuïta les instal·lacions municipals a la Companyia per a la realització dels assajos del Ballet José Huertas “Mediterraneo” en horaris que no afecten l’activitat docent del centre ni al funcionament normal de la resta d’activitats que es desenvolupen en l’edifici, incloent-se entre estes les pròpies del Conservatori Municipal de Música.

A més es facilitarà l’ús de l’Auditori Municipal i de qualsevol altre espai escènic del municipi per a la realització dels assajos.

Per la seua banda, el Ballet de José Huertas es compromet a realitzar el preestrena, a manera d’assaig general en l’Auditori Municipal, dels espectacles que es produïsquen, permetent l’entrada a l’alumnat dels Conservatoris Professionals de Música i Dansa i haurà d’estrenar almenys un espectacle coreogràfic en els quatres anys de Vigència del conveni.

“La nostra pretensió és continuar fent grans coses per Riba-roja de Túria portant als seus escenaris ballarins de gran nivell. Riba-roja ja és coneguda en molts llocs d’Espanya”, assegura el ballarí i director de la companyia, José Huertas

Altres de les clàusules del document arreplega  la possibilitat d’incloure anualment en la programació de l’Auditori Municipal, una representació, amb caché reduït al 50% sobre la tarifa de la companyia establida per a les actuacions gestionades a través  “de l’Institut Valencià de Cultura”, permetent el cobrament de l’entrada corresponent.

Impartir anualment dos classes magistrals, gratuïtes i per a l’alumnat més avançat, per part dels primers ballarins de la Companyia o del seu Director Artístic José Huertas i  posar a disposició del Conservatori material coreogràfic i escènic de la Companyia per a la realització de tallers organitzats pel centre.

En 2011, José Huertas va posar en marxa la Companyia de Dansa Mediterraneo, amb espectacles com a ´Retratos de Antaño´, ´La Mar de Flamenco´, ´Terra i Origen´, que a més compagina amb la direcció del Ballet Flamenc José Huertas, amb la seua carrera com a docent –ha coreografiat, entre altres, ´Carmen´ per a l’Òpera d’Avinyó sota la direcció de Jacques Lacombe i la direcció escènica de Nadine Duffaut- i amb la d’artista invitat en la Companyia Antonio Gades.