Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els II pressupostos participatius municipals 2017 reben més de 1.100 vots

(1)
L’ajuntament invertirà 200.000 euros abans de que finalitze l’any, un 20% més que en 2016.

'TRANSPARENCIA Y PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 11de juliol de 2017


De l’1 a l’11 de juny, els ciutadans de Riba-roja de Túria van votar els segons pressupostos participatius de 2017.  Un total 1.146 persones van exercir el seu dret de vot, un centenar més respecte a l’any passat. 628 d’estos vots, van ser de forma presencial i els 518 restants telemàticament.

L’ajuntament invertirà 200.000 euros en els pressupostos i té previst concloure les obres abans de que finalitze l’any.

Els vots han sigut dividits per les quatre zones del nucli urbà així com per les diferents urbanitzacions, partides i disseminats, que sumen un total de 12.

La primera zona del nucli urbà; el barri de l’auditori i centre educatiu Asunción de la Mare de Déu,  l’actuació més votada ha sigut millorar l’asfalt dels carrers que ho precisen i la renovació de voreres danyades. En la segona zona, barri CIJ i Arrosars, l’opció guanyadora ha sigut fer més ampla la vorera de la c/ Arrosars des de Mercadona fins a la central de Telefónica. La tercera, en el barri del casc històric i Eres Altes, que s’han decantat per canviar el tram de la vorera que va quedar sense arreglar amb els anteriors pressupostos participatius del carrer Cid, així com les canalitzacions corresponents que s’han rote en diversos punts. La quarta i última zona, el barri de l’Avinguda de la Paz, Ratxolar i Colònia, ha votat l’eliminació d’obstacles en voreres i accessibilitat en la c/ les Forques i millora del camí que baixa al riu des de la c/ Bellavista.

Quant a les urbanitzacions, en Santa Mònica i El Molinet l’opció més votada ha sigut la neteja i reparació de voreres en Santa Mònica. En Montealcedo, d’altra banda, s’han inclinat per la renovació d’enllumenat i voreres, i en Santa Rosa i El Clot per la millora de l’asfalt dels carrers que ho precisen i la renovació de voreres danyades. En la urbanització de Masia de Traver, l’opció triada ha resultat la renovació i substitució de senyals de circulació, mobiliari urbà (papereres, fonts, bancs) i enllumenat públic, a València la Vella, s’han decantat per la pavimentació del tram de la c/ Artmeler i en la urbanització El Pous, l’opció amb nombre més gran de vots ha sigut el condicionament de la c/ SAN Gabriel.
 
Finalment, en la Llobatera, partides i disseminats, els ciutadans han triat que es finalitze la carretera, que s’ha quedat a mitges, des de la pedrera fins a la via de servici i neteja de les cunetes en la Llobatera, i en La Reva arreglar descampats de pins darrere dels pisos de la urbanització, així com fer un pàrquing públic i zones de barbacoes (zones recreatives).

‘S’ha realitzat un esforç molt important a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de participar en un procés obert a tot el nucli urbà i urbanitzacions, a fi de poder invertir partixdel pressupost municipal en aquelles actuacions que els veïns i veïnes consideren prioritari” , assegura el regidor de Participació i Transparència, Rafa Gómez