Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els veïns i veïnes de Riba-roja ja poden consultar les xifres d'arreplega de residus del municipi

El Consorci València Interior posa en marxa una eina que permet conéixer l'aportació per habitant i el percentatge d'arreplega separada.

'MEDI AMBIENT' 26 de maig de 2020

Els ciutadans i ciutadanes ja poden conéixer amb un sol clic quantes tones de residus depositem a l'any, quina quantitat aportem per ciutadà, quant reciclem o quin cost anual té l'arreplega de residus.

El Consorci València Interior ofereix als municipis consorciats una còmoda eina per a conéixer tots els aspectes relacionats amb la gestió de residus de manera fàcil, ràpida i directa. En aquesta plataforma, que es pot trobar en la web www.consorciovalenciainterior.es, el disseny gràfic cobra un especial protagonisme, convertint aquest espai en una eina intuïtiva.

Amb això, els veïns i veïnes de cada municipi podran trobar transparència quant a la gestió dels residus, de manera global o municipi per municipi. S'inclou també la gestió de cada tipus de residu, com i on es tracta i quin és el resultat final.

Dins d'aquesta plataforma, les persones que residisquen en els municipis consorciats podran trobar de manera atractiva totes les xifres sobre gestió de residus pertanyents a les seues localitats mitjançant gràfics interactius, diferenciat per anys.

Així, es pot consultar la quantitat anual que s'arreplega de cada tipus de residu, agregada i per municipi, l'aportació de residus per habitant, el percentatge anual d'arreplega separada, la variació d'un any a un altre en l'arreplega, el percentatge de reciclatge efectiu dels residus municipals i el cost total del tractament de residus per habitatge, així com la comparativa amb anys passats.

I tot això de manera totalment accessible, intuïtiva i directa. Aquesta eina és el resultat pràctic d'aplicar el Manual de Comunicació Efectiva en matèria de residus per a Entitats Locals, elaborat per la  Federació Espanyola de Municipis i Províncies en col·laboració amb Ecoembes, que posa a la disposició dels municipis la plantilla sobre la qual el Consorci ha bolcat les dades de tots els municipis de la seua àrea de gestió i l'ha personalitzada.

Per a l'alcalde de Riba-roja i president del Consorci, Robert Raga, es tracta de posar en valor un treball “on s'exposa de manera detallada, poble a poble, totes les dades de residus de què es disposa en el Consorci, perquè la transparència continua sent l'eix del nostre programa”.