Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El maratoniŕ Martín Fiz se suma a Riba-roja al crit contra la violčncia de gčnere en la 22 Mitja Marató

Més d’un miler de corredors van participar en la prova reina i la 2Ş5K.

'ESPORTS' 5 de març de 2018

Els carrers de Riba-roja de Túria van tornar a omplir-se este diumenge d’atletes i aficionats al món del running que no volien perdre’s la 22 edició de la Mitjana Marató i la segona edició de la  5K. A les 10:00 del matí es va donar el tret d’eixida que donava començament a la prova amb el lema “Un crit contra la violència de genere” que va unir un any més esport i solidaritat. L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, la regidor de la Dona, Lola Verdeguer i representants de l’Associació Alanna junt amb les falleres majors, les seues cort d’honor i els centenars d’atletes de tota la província van protagonitzar la imatge del dia.

Esta nova edició va comptar amb la participació de més de mil corredors, sense oblidar tampoc l’assistència de centenars de veïns aficionats al món de l’esport que van animar en els carrers de la localitat als corredors, alguns d’ells van participar com preparatòria per al Mundial de la mitjana marató de la IAAF que acollirà  la ciutat de València el dia 24 de març de 2018.

Les dos carreres celebrades a Riba-roja de Túria van tornar a tindre un caràcter solidari. Per cada una de les inscripcions,1 euro anava destinat a l’Associació Alanna. Una institució que treballa contra la Violència de Gènere i a favor de la integració i la igualtat de les dones. A través d’esta iniciativa, la mitja marató i la 5K ha fet una crida contra la violència de gènere just en la setmana que se celebra el dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Els impulsors d’esta iniciativa recorden que un total de 6 dones han sigut assassinades a Espanya per violència masclista en el que portem d’any. “Pretenem implicar als corredors en la lluita contra la violència de gènere a través d’accions com esta que servixen de sensibilització i mobilització contra esta xacra social, alhora que fomenten la pràctica de l’esport en igualtat”, apunta Lola Verdeguer, regidor d’Esports i Foment de la Igualtat.

Esta edició va comptar amb la presència del reconegut campió d’Europa i del Món de Marató, Martín Fiz, que va ser l’encarregat d’encapçalar la mitja marató. “És un esdeveniment on s’ha vist involucrat tota la ciutadania de Riba-roja, així com molts altres corredors de fora de la localitat. He disfrutat corrent, ajudant als esportistes que es van proposar realitzar el seu propi rècord i aportant el meu xicotet gra d’arena contra la violència de gènere”, conta el maratonià Martín Fiz.

El primer a entrar en la meta va ser Hassan Ahuochar amb un crono de 01:07:11. En segona posició Hicham Ettaichmi amb 01:11:25 i dos segons mes vesprada entrava en l’arc de meta Luis Feliz Martínez. Pel que fa al podium femení, la primera posició va ser per a Patricia Montalvo amb una duració de 01:24:40; en segon lloc, Sheila Simao que va tardar 01:25:21 i Laura Castellano en tercera posició amb un temps de 01:28:37.

A nivell local, els guanyadors de la mitja marató van ser Alejandro Fernández que va aconseguir la meta en 01:18:16; en segona posició, Alejandro Giménez amb 01:18:32 i finalment, José Bigorra amb un temps de 01:19:48. En dones, les corredores locals, Diana Ruiz va ser la primera a arribar a la meta amb 01:36:22; en segon lloc Rocio Gadea amb una duració de 01:42:37 i en tercera posició es troba Monica Campos amb 01:43:51.

D’altra banda, entre els tres primers guanyadors de la 5K es troba David Quixal que va ser el primer a arribar a la meta en 00:16:45, per un minut més tard es troba en segona posició Ivan Vazquez que va tardar 00:17:07 i en tercer lloc, Javier Llopis amb 00:17:09. La millor corredora local va ser Esther Guardiola amb un crono de 00:23:27.

Els corredors assistents van poder disfrutar de diversos serveis com a vestuari gratuït, avituallament líquid i sòlid cada 5km, massatge de recuperació, vídeo d’eixida i arribada de la prova, així com un reportatge fotogràfic i un diploma commemoratiu. A més, una novetat que ha incorporat l’organització enguany és el servei d’autobús gratuït per a tots aquells assistents que en el quilòmetre 15 es van retirar de la prova, alguns d’ells com a conseqüència de la seua preparació per al campionat de la Mitja Marató del Món que es disputa d’ací a tres setmanes a València.

La prova va comptar amb la col·laboració de patrocinadors, voluntaris, falles, clubs policia local, guàrdia civil i protecció civil, que junt amb el CD Metaesport que va coordinar la parcel·la tècnica de l’esdeveniment esportiu i la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, van garantir l’èxit de la prova.