Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Juan Santas aconsegueix el bronze en el Campionat d'Espanya Cadet de Judo

El jove va aconseguir la seua primera medalla en la màxima cita nacional, la quarta en la història del club Judokan Riba-roja.

'ESPORTS' 2 de maig de 2019

El judoka Juan Santas de Riba-roja de Túria ha aconseguit la medalla de bronze en categoria cadet en el Campionat d'Espanya Infantil i Cadet de Judo que es va disputar el passat cap de setmana en el Pavelló Poliesportiu Municipal de la Font de Sant Lluís de València. Una competició del més alt nivell en la qual quatre esportistes del Club Judokan Riba-roja han aconseguit classificar-se en la present edició. Entre ells: Tania Pardo Ortega i Jorge Canut Ruano de la categoria infantil i Naia Pregonas Silvestre i Juan Santas Colomer de la categoria cadet.

Santas Colomer, després d'un bon treball de sòl va aconseguir véncer al seu primer rival el de La Rioja Quintín Oteiza, forçant la seua rendició i fent-se amb la victòria. En segona ronda, li esperava el càntabre Sarcia Rodríguez que, després d'un disputat combat durant el temps reglamentari, va acabar amb empat a un “Waza-Ari”. No obstant això, el càntabre va aconseguir les tres sancions durant la tècnica d'or. Fet que va implicar la derrota del sancionat i, per tant, la passada de Santas Colomer a quarts de final.

En quarts de final, el judoka de Riba-roja es va mesurar al basc Fleta Beraza, a qui va aconseguir immobilitzar després d'un gran treball de “Sankaku Gatame”. Juan Santas va arribar, així, a semifinals on li esperava el català Hernández Martínez, al qual no va poder superar després d'un dur i intens combat. Finalment, va arribar la recta final i la lluita pel tercer lloc contra el valencià Bueno Infantil. Complit el temps reglamentari sense que cap dels dos fora capaç de puntuar, tots dos judokes van brindar unta tècnica d'or que es va resoldre a favor de Santas Colomer mitjançant “Uchi-mata”. Una tècnica de projecció de cama que va permetre a Colomer penjar-se la seua primera medalla en un Campionat d'Espanya.

La resta d'integrants del club Judokan Riba-roja no van tindre la mateixa sort, malgrat que també van realitzar bones actuacions sobre el tatami. Jorge Canut i Tania Pardo van caure en els seus combats de primera ronda. Per part seua, Naia Pregonas va superar el primer combat amb rapidesa, immobilitzant a la castellà-lleonesa Fontecha Muñoz, però va caure en el següent  contra la madrilenya Morales Valles. Atés que els seus oponents no van arribar a les semifinals, no van tindre opció de repesca.

Malgrat tot això, els quatre joves van demostrar tot el seu talent, esforç i professionalitat en aquesta disciplina esportiva. Valors que els han permés situar-se entre els millors judokes joves d'Espanya.