Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja participa un any més en la IX edició de la carrera dels Arbres i Castells de Camp de Túria els dies 10 i 11 de març

El club d’atletisme Ribapeu porta tres edicions participant en esta mítica carrera.

'ESPORTS' 7 de març de 2018

La localitat de Riba-roja es bolcarà els dies 10 i 11 de març en la IX edició de la carrera dels Arbres i Castells, organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria i l’Agència Valenciana de Turisme.

Per tercer any consecutiu, el club d’atletisme Ribapeu participarà en este llegendari esdeveniment. “Nosaltres comencem amb la Mancomunitat a donar-li forma, apostar noves idees, modificar recorreguts i aspectes que fallem l’any anterior. En resum, veure de quina manera podíem rescatar esta prova, ja que cal coordinar tots els pobles entre si, són etapes molt llargues i és prou dura d’organitzar”, Chema Salas, del club d’atletisme Ribapeu

A més de l’organització, el club local participarà activament amb la presència de corredors. “En les proves de l’any passat quedarem com a segon equip classificat mixt. No obstant això, en esta nova edició tenim com a objectiu quedar en primera posició, encara que ho veiem complicat perquè cada vegada hi ha més equips que es presenten i, per tant, més competència”, expressa Chema Salas.

El dissabte 10 de març a les 08:00 hores del matí es donarà el tret en el municipi de Domeño i finalitzarà el diumenge 11 a les 13:50 hores a Llíria. Durant eixos dos dies, cada un dels participants formaran equips per a esta prova esportiva i recorreran aproximadament 200 km a través dels llocs més emblemàtics dels 17 municipis que constituïxen la comarca del Camp de Túria, sense deixar arrere l’atractiu natural que oferix el Parc de la Serra Calderona i el Parc Fluvial del Túria.

La prova està estructurada en 15 etapes i Ribapeu participarà en dos d’eixes etapes. “Nosaltres participem en una primera etapa que ix el diumenge al matí des del centre de Vilamarxant i baixa per tot el riu arribant al castell de Riba-roja. Ens encarreguem d’organitzar tot el recorregut, dels voluntaris, netejar la zona, arreplegar balises i estar en la meta amb aprovisionament líquid i sòlid per a tots els atletes. D’altra banda, també participem en una segona etapa des de Riba-roja fins a Benaguasil on fem exactament el mateix”, explica Salas

Cal destacar que estes etapes estan pensades per a equips formats per un mínim de 8 i un màxim de 15 persones podent córrer únicament dos etapes no consecutives. Per la seua banda, el club d’atletisme Riba Peu ha decidit implicar-se plenament en esta novena edició. “Enguany, posarem un equip subvencionat al 100% pel Ribapeu constituït per gent de la localitat que competirà tot el cap de setmana”, conta Chema Salas.

Per a Lola Verdeguer, regidora d’Esports “este esdeveniment pretén combinar esport, naturalesa i patrimoni de tota la comarca, promocionant els nostres recursos”.

La carrera comptarà amb un temps límit i combinarà proves de trail i asfalt on destaca la velocitat dels corredors. Totes estes etapes han sigut dissenyades especialment perquè els participants puguen descobrir el paisatge que embolica a la comarca del Túria. Entre ells: l’olivera mil·lenària “La Fardeta” a Casinos; meravellosos paratges com “El Puntal dels Llops” d’Olocau i el paratge “Les Rodanes” a Vilamarxant i l’espectacular bosc de sureres de “La Jabonera” a Gátova.

Els castells que emboliquen a la comarca també passa a tindre part del protagonisme en esta carrera. Els corredors podran disfrutar del seu pas pel Castell del Real, entre Olocau i Marines Vell, la “Font del Frare” del S.XVIII a Olocau; l’aldea Morisca d’Olla a Marines Vell; el Molí de la Ceja a Gátova; el Castell del S.VIII de Serram el Castell de Bitera; el “Tossal de la Vulturina” a Llíria; la pujada al Reial Monestir de Sant Miquel a Llíria i, finalment, el majestuós castell de Benisanó.